Legea prin care şefii de partide beneficiază gratuit de pază SPP, promulgată de Klaus IohannisNoi beneficii pentru șefii partidelor parlamentare, aprobate de Klaus Iohannis. Astfel, președintele a promulgat legea prin care şefii de partide beneficiază, gratuit, la cerere, de pază SPP. 

Legea prin care sefii de partide beneficiaza gratuit de paza SPP, promulgata de Klaus Iohannis
Legea prin care şefii de partide beneficiază gratuit de pază SPP, promulgată de Klaus Iohannis

În luna octombrie, Guvernul a aprobat o Ordonanță de Urgență  care prevede și modificarea Legii SPP. Concret, SPP va putea asigura protecție și în cazul unor demnitari și foști demnitari, inclusiv președinți ai partidelor parlamentare, la cererea acestora și cu aprobarea CSAT.

Astfel, daca un fost ministru sau un lider de partid va dori, va putea beneficia de protectia SPP. In plus, SPP va putea, cu aprobarea CSAT, sa initieze, organizeze si desfasura activitati de cooperare, instruire si pregatire cu organisme si institutii din strainatate. Nu este clar care este urgenta ca SPP sa se ocupe de protectia unor demnitari, potrivit HotNews.ro.

In acest moment, pot beneficia de protectia SPP doar anumiti fosti demnitari. Fostii presedinti beneficiaza de protectie pe toata durata vietii, fostii premieri de doi ani, iar fostii presedinti ai Camerei Deputatilor si Senatului timp de un an. In contra cost si cu aprobarea CSAT, Serviciul de Protectie si Paza poate asigura protectie unor demnitari si fosti demnitari, altii decat cei stabiliti prin hotarare a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

Tot legat de SPP, ordonanta de urgenta mai prevede ca va putea participa la activitati de cercetare finantate si cofinantate de Comisia Europeana, in cadrul unor consortii cu participare internationala sau ca unic aplicant.

Actul normativ cuprinde si alte prevederi care ar putea sa justifice urgenta. Urgenta ar putea fi o prevedere care reglementeaza scoaterea unor produse precum carburanti din rezervele de stat, in caz de criza, cu titlu gratuit, pentru institutiile cu atributii in domeniul apararii, ordinii publice si securitatii nationale.

Sursa: realitatea.net

Etichete: Klaus Iohannis, lege, partide politice, SPP

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE