Legea privind înființarea Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, promulgată de IohannisPreședintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul pentru promulgarea Legii privind înființarea Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate și pentru modificarea OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice.

Legea privind infiintarea Agentiei Nationale pentru Arii Naturale Protejate, promulgata de Iohannis (Foto secundatv.ro)
Legea privind înființarea Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, promulgată de Iohannis (Foto secundatv.ro)

Deputatul liberal Lucia Varga, unul dintre inițiatorii legii, declara, în aprilie, că actul normativ oferă posibilitatea de a proteja mai bine și de a conserva biodiversitatea din țara noastră. Ea preciza că prin această agenție se creează cadrul legal pentru administrarea unitară a tuturor ariilor naturale protejate și o coordonare a implementării planurilor de management al acestora, în vederea protejării și conservării biodiversității.

Transformarea Deltei Văcăreşti în parc natural şi arie protejată, discutată miercuri în Guvern

Guvernul discută miercuri proiectul de hotărâre prin care Delta Văcăreşti ar urma să capete statutul de parc natural şi arie naturală protejată. Societatea civilă a cerut încă de acum patru ani Ministerului Mediului să iniţieze proiectul prin care Delta Văcăreşti, ecosistem unic în Bucureşti, să capete acest statut. Între timp, zona a fost distrusă sistematic de incendii şi braconieri, sub ochii autorităţilor, fiind lăsată în paragină.

Etichete: iohannis, Legea privind înființarea Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, promulgare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE