Legea Salarizării: diferențe uriașe între salariile propuse. Cine, cât va câștigaDraft-ul Legii Salarizării, obținut de zf.ro, prezintă mari diferențe între categoriile de bugetari ale căror salarii urmează să fie modificate. Deși ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a promis salarii mărite substanțial pentru medici sau profesori, proiectul de lege îl contrazice. 

Cel mai mare salariu din Romania, primit de o dactilografa. VEZI SUMA
Cel mai mare salariu din România, primit de o dactilografă. VEZI SUMA
Foto: vremeanoua.ro

Potrivit unui draft al proiectului Legii Salarizării Bugetarilor, obținut și publicat de zf.ro, un şef serviciu din administraţia publică, un şef al administraţiei financiare dintr-un oraş sau un şef adjunct al unui birou vamal va primi un salariu de bază lunar de circa 5.600 de lei. Cu un astfel de nivel salarial, cel care ocupă o astfel de poziţie câştigă mai mult decât cel mai bine plătit medic specialist, care va ajunge la un salariu lunar de 4.563 de lei brut pe lună sau decât un pro­fesor de liceu de gradul I, cu studii supe­rioare, care are peste 40 de ani vechime în învăţământ şi care va avea un salariu brut de maximum 4.563 de lei brut pe lună, arată infor­maţiile din varianta draft a legii sala­rizării aflată în lucru la Ministerul Muncii. 

Proiectul de lege a stârnit o serie de controverse, având în vedere faptul că există categorii importante de bugetari, precum medicii sau profesorii, pentru care promisiunile ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, nu se adeveresc, potrivit draft-ului obținut de zf.ro și pentru că funcționarii publici vor avea salarii mai mari decât aceștia. 

Etichete: Legea Salarizarii Bugetarilor, Nicolae Bănicioiu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE