Legea taximetriei se schimbă din nou. Ce se întâmplă cu UberMinisterul Trannsporturilor a emis un proiect de Ordonanţă de Urgenţă prin care modifică legea taximetriei. Scopul declarat este să poată amenda pe cei care practică servicii de transport public, contra cost, fără autorizaţie.

Uber versus taxi
Uber versus taxi

Proiectul de act notrmatic schimbă litera h al punctului 3 al articolului 55 din Legea nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, referitor la sancţiuni În vechea formă, se putea da o amendă cuprinsă între 1.000 şi 5.000 de lei,"aplicabilă persoanelor fizice sau juridice pentru efectuarea, în mod repetat, de transport public, contra cost, de persoane cu un autoturism sau de mărfuri cu un autovehicul, fara respectarea prevederilor art. 7 alin. (2) sau, dupa caz, ale art. 7 alin. (3)".

În noua formă a legii, amenda este "aplicabilă persoanelor fizice sau juridice pentru efectuarea de transport public, contra cost, de persoane cu un autoturism sau de mărfuri cu un autovehicul, fără respectarea prevederilor art. 7 alin. (2) sau, după caz, ale art. 7 alin. (3). ʺ

Aşadar, din noua formă a legii dispare doar sintagma "în mod repetat". De ce, se spune chiar în nota de fundamentare.

"S-a constatat dificultatea aplicării de către organele de control a uneia din sancțiunile prevăzute de Legea nr.38/2003, ca urmare a imposibilității demonstrării caracterului repetat al faptei prin care se efectuează transport fără a se deține autorizație taxi valabilă", scrie Economica.net.

Prin urmare, această situația existentă crează premisele desfășurării activităților de transport neautorizat, fără posibilitatea combaterii prin aplicarea sancțiunii corespunzătoare.

Prin modificarea propusă se determină claritatea sancțiunii prevăzute în textul Legii nr.38/2003, astfel încât se crează posibilitatea sancționării respectiv a combaterii activităților ilicite de transport fără a se deține autorizație taxi valabilă.
Aplicarea sancțiunii se va putea face direct de către organele de control, fără a mai exista obligativitatea constatării în prealabil a caracterului repetat al fapte", se arată în nota de fundamentare.

Citeşte mai mult pe Economica.

Etichete: legea taximetriei, taxi, UBER

0/5 COMENTARII
Taksi
18 mai 20:49
+0
VOTURI
-0
Bine bine, dam in Uber ca n-au licenta si ce nu mai au. Ok, de acord. Sa respecte legile.
Dar de ce nu dam si in taxime-tristi, care refuza cursele fara motiv, care stabilesc pretul curselor dupa cum li se pare lor ca ar fi mai bine si cate si mai cate?
Hai sa facem o lege pentru toti, nu doar pentru maimutele care blocheaza strazile zi de zi ca ei "sunt la munca".
Eusunt
18 mai 19:59
+0
VOTURI
-0
Ma jur ca daca se va interzice Uber ma voi sui in toate taxiurile din Bucuresti si voi filma si voi face 1000 de reclamatii pana or sa ajunga toti parnaiasii inapoi la locul lor.
Fox
18 mai 17:05
+0
VOTURI
-0
In alta ordine de idei ca de obicei B356 nu are nicio treaba cu realitatea! Copiaza un text din alta parte dar habar nu au ce copiaza. "Ce se intampla cu UBER?" Daca va-ti fi obosit sa cititi articolul ati fi vazut ca NICAIERI nu se face referire la UBER! Ca vrem noi sa asociem articolul cu UBER asta este alta poveste! Dar voi nu aveti dreptul in calitate de copy-paste-isti care nici macar nu semneaza articolul sa va dati cu parerea!
Fox
18 mai 15:35
+0
VOTURI
-0
Este o forma eleganta prin care Uber scapa basma curata. Ceea ce este foarte bine. In fond, nu ai cum sa amendezi un sofer Uber atat timp cat pasagerul nu declara ca plateste serviciile de transport. Politia nu are dreptul sa verifice telefonul soferului... deci toata lumea e multumita. Cine vrea sa calatoreasca civilizat va putea alege in continuare Uber. Cine vrea sa riste si eventual sa se traga de sireturi cu soferul de taxi sa aleaga taximetria clasica. In felul asta legea multumueste pe toata lumea. Ma mir ca au fost in stare sa scoata o asemenea lege. De obicei noi suntem adeptii extremelor: sa moara taximetristii sau sa moara Uber! :)) uite ca este loc pentru toti. De noi depinde ce alegem!
Adevaratii infractori
18 mai 12:52
+0
VOTURI
-0
Sa amendeze taximetristii pentru ca praduiesc clientii

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE