Legea "Uber" a trecut de Senat. Termenul de tranziţie a fost prelungit până la 1 februarie 2020Senatul a adoptat, în calitate de primă Cameră sesizată, în şedinţa plenului de luni, OUG 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător. Termenul de tranziţie pentru cei care derulează aceste operaţiuni a fost prelungit cu trei luni, până la 1 februarie 2020, scrie Agerpres. Propunerea va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Aplicatii de ridesharing
Aplicații de ridesharing

 

Potrivit amendamentului de senatori, persoanele fizice şi juridice care derulează operaţiuni ce intră sub incidenţa prezentei ordonanţe beneficiază de o perioadă de tranziţie până la data de 1 februarie 2020 faţa de 1 noiembrie 2019, cât era în forma propusă de Guvern.

Actul normativ are în vedere definirea activităţilor de transport alternativ, a modului de efectuare a acestora, modalitatea de autorizare a platformelor digitale şi a operatorilor de transport alternativ, modalitatea de fiscalizare a veniturilor obţinute în urma acestor activităţi şi stabilirea obligaţiilor ce trebuie îndeplinite de platforme sau de conducătorii auto.

Potrivit actului normativ, conducătorii auto în sistem alternativ de transport trebuie să aibă atestat emis de Autoritatea Rutieră Română, să aibă minimum 21 de ani şi 2 ani vechime de conducător auto, să aibă examen psihologic şi medical.

Autoturismul trebuie să aibă maximum 5 locuri şi ITP-ul efectuat o dată la 6 luni, iar platforma digitală trebuie avizată tehnic anual de Ministerul Comunicaţiilor.

Propunerea va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Etichete: legea uber, Senat, UBER

0/1 COMENTARII
npxlnatheri
24 iun 08:42
+0
VOTURI
-0
side effects of amlodipine
amlodipine recall 2018
https://amlodipinefast.com/ - amlodipine side effects
atorvastatin 20 mg
lipitor generic
https://fastatorvastatin.com - lipitor generic
duloxetine
duloxetine hcl
https://duloxetinepill.com - duloxetine dr

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h