Lia Olguţa Vasilescu, în AREST LA DOMICILIU. Instanţa a respins cererea DNA UPDATELia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, a fost plasată în arest la domiciliu. Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au respins joi propunerea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile  a primarului Craiovei. Olguţa Vasilescu a fost reţinută, miercuri, de procurorii DNA, pentru luare de mită şi spălare de bani. 

Lia Olguta Vasilescu
Lia Olguţa Vasilescu

UPDATE 16.28 "Instanţa a hotărât arest la domiciliu. Vom contesta. Ce pot să spun e că nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită. Nici măcar procurorul nu a spus azi că în sarcina mea s-ar fi reţinut vreo mită, că aş fi luat bani de undeva. Eu construiesc un stadion la Craiova, un spital, se fac reabilitări, foarte multe lucruri. Din asta se câştigă capital social. Noi, primarii, să nu mai facem nimic, să ne ducem acasă (...) Nu am avut probleme, toată lumea s-a comportat frumos cu mine (n.red. - referitor la noaptea din arestul central)", a spus Lia Olguţa Vasilescu, la plecarea de la Tribunal, după ce mandatul de reţinere pentru 24 de ore a expirat.

Judecătorul de la Tribunalul Bucureşti care a stabilit cercetarea în stare de arest la domicliu a primarului Craiovei Lia Olguţa Vasilescu este soţul judecătorei Geanina Terceanu, arestată preventiv la cererea DNA, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

UPDATE 16.20 Lia Olguta Vasilescu va fi cercetată în arest la domiciliu. Tribunalul București a respins cererea DNA de arestare preventivă a primarului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, aceasta fiind plasată în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. Decizia nu este definitivă, dar este executorie. DNA poate contesta decizia instanţei.

Lia Olguța Vasilescu află joi dacă va fi arestată preventiv. Ea va fi prezentată Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. "Ma asteptam. O sa vedeti de ce", declara primarul Craiovei, miercuri, după ce a fost reţinută.

Lia Olguța Vasilescu, primar al Craiovei, a fost reţinută pentru 24 de ore, fiind acuzată de procurorii DNA  că şi-a folosit influenţa ca vicepreşedinte al PSD Dolj pentru a obţine sponsorizări de la oameni de afaceri pentru campania electorală din 2012 pentru alegerea primarului municipiului Craiova şi că a primit apoi mită în calitate de primar.

Într-un comunicat de presă, DNA informează că s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 30 martie 2016, a inculpatei VASILESCU LIA OLGUȚA, primar al municipiului Craiova, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  luare de mită (4 infracțiuni),  folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (3 infracțiuni) şi spălare de bani.

"În cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulți oameni de afaceri au fost determinați de candidatul Vasilescu Lia Olguța, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. În scopul obținerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influența pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreședinte al organizației județene a unui partid politic.

Donațiile" respective, estimate la 135.907 euro, făcute în condițiile de mai sus, s-au concretizat atât în realizarea de materiale electorale, dar și pentru organizarea unor spectacole în susținerea campaniei inculpatei. Materialele respective au fost folosite de inculpată, cunoscând că provin din săvârșirea infracțiunii de folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Într-un context diferit, în cursul anului 2014, inculpata Vasilescu Lia Olguța a pretins și primit de la mai mulți oameni de afaceri, pentru și printr-o asociație non profit, cu titlu de mită, suma totală de 544.209, 33 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Concret, în perioada respectivă, inculpata Vasilescu Lia Olguța, direct sau prin intermediari, beneficiind de ajutorul celorlalți inculpați, a solicitat oamenilor de afaceri care aveau în derulare contracte cu Primăria Craiova, să efectueze sponsorizări către asociația reprezentată de inculpata Popescu Elena Daniela, în vederea efectuării unor lucrări de reabilitare a fațadelor unor clădiri din municipiul Craiova.

Oamenii de afaceri au acceptat solicitările formulate de inculpata Vasilescu Lia Olguța în considerarea atribuțiilor pe care aceasta le avea în calitate de primar, pentru a nu întâmpina din partea edilului dificultăți în buna desfășurare a contractelor, în efectuarea plăților și în recepționarea lucrărilor.

De asemenea, edilul a beneficiat în mod direct de avantaje nepatrimoniale constând în acumularea de capital electoral, aspecte invocate deja în spațiul public într-o emisiune televizată din data de 02 martie 2016", precizează DNA.

 

Etichete: Lia Olguța Vasilescu, Lia Olguţa Vasilescu retinuta, Lia Olguţa Vasilescu arestare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h