Liber la eutanasierea maidanezilor: Normele legii lui "Ionuț", adoptate în ParlamentNormele metodologice de gestionare a problemei câinilor fără stăpân au fost aprobate în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Liber la eutanasierea maidanezilor
Liber la eutanasierea maidanezilor

Proiectul normelor a fost discutat şi săptămâna trecută în Guvern, dar membrii Executivului au amânat atunci aprobarea documentului şi au decis să fie continuate discuţiile pe această temă încă o săptămână, pentru îmbunătăţiri, scrie mediafax.ro.

Proiectul de norme, prezentat la jumătatea lunii noiembrie, prevede că acei câini nou-născuţi cu proprietar vor fi identificaţi în termen de maxim 30 zile de la fătare şi, în orice caz, înainte de vânzarea sau scoaterea în spaţii publice a acestora, iar câinii adulţi cu proprietar - în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a normelor, dar nu mai târziu de 1 martie 2014, în timp ce câinii proveniţi din adăposturile publice trebuie identificaţi în momentul adopţiei, dar în orice caz înainte de a părăsi adapostul.

Câinii neidentificaţi şi neînregistraţi după data de 1 martie 2014 sunt consideraţi câini fără stapân şi sunt trataţi conform procedurilor legale, mai prevede proiectul de norme.

Legea nr. 258/2013, adoptată de Camera Deputaţilor în 10 septembrie, stabileşte, printre altele, posibilitatea eutanasierii câinilor din adăposturile publice, dacă aceştia nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, după un termen de 14 zile lucrătoare.

Etichete: Legea lui Ionuţ

0/2 COMENTARII
Budan Andrei
11 dec 22:00
+0
VOTURI
-0
De acord, eu unul m-am saturat sa fac slalom printre caini. Macar pe astia sa ii eliminam daca pe unii dintre noi nu putem.
Eutanasiati Maidanezii
11 dec 21:38
+0
VOTURI
-0
Foarte bine sa fie eutanasiati TOTI MAIDANEZII DIN ROMANIA

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE