E oficial: Liber pentru studenți de alegeri! Vineri și luni, liber pentru ca studenții să votezeLiber pentru studenți de ALEGERI PREZIDENȚIALE, TURUL DOI - Studenţii vor avea liber vineri, 14 noiembrie, şi luni, 17 noiembrie, pentru a putea merge acasă, unde să şi voteze. Propunerea ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, este votată în Guvern, marți, conform anunțului făcut de premierul Victor Ponta.

Propunere MEN: Fara cursuri pentru studenti in 14 si 17 noiembrie, pentru a putea vota acasa
Propunere MEN: Fără cursuri pentru studenți în 14 şi 17 noiembrie, pentru a putea vota acasă

Liber pentru studenți de alegeri "Azi adoptăm un lucru care se mai folosea la cam toate alegerile, ziua de luni pentru studenți este liberă, desigur, cei care vor să rămână în centrul universitar pot să rămână. Cei care nu, pot să meargă acasă, să voteze fără probleme, iar în centre universitare să nu fie coadă. Ziua de vineri și cea de luni, libere" - a spus premierul Victor Ponta, în deschiderea ședinței de Guvern de marți. 

Propunerea va fi discutată în şedinţa de Guvern de azi, chiar dacă în mediul universitar nu se bucură de sprijin. Sunt voci care spun chiar că măsura ar fi fost luată pentru a se evita eventuale proteste, scrie Digi 24.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, turul doi, 16 noiembrie. În primul tur al alegerilor prezidenţiale studenţii au format cozi imense în faţa secţiilor de vot. În unele centre universitare, tinerii au aşteptat şi câte patru ore ca să voteze pentru că se terminaseră formularele pentru declaraţiile pe proprie răspundere. Instituţiile de învăţământ superior sunt cele care, în baza autonomiei universitare, vor hotărî zilele când se vor recupera cursurile suspendate.

Zilele libere acordate universităţilor cu ocazia alegerilor au luat prin surprindere studenţii, care nu au fost consultaţi şi care, la alegerile parlamentare, s-au rugat de Ministerul Educaţiei să primească o zi liberă, pentru că nu puteau vota decât în localitatea de domiciliu, susţine ANOSR.

reşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), Cristi Popescu, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că decizia Guvernului de a acorda două zile libere studenţilor, pentru ca aceştia să poată vota acasă în turul II al prezidenţialelor, îi ia prin surprindere.

"Este o decizie care ne ia prin surprindere. Ne-am întâlnit cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale săptămâna trecută şi nu ne-a înştiinţat nimeni cu privire la acest lucru. (...) În trecut, am cerut liber la alegerile parlamentare, pentru că nu puteam vota decât în localitatea de domiciliu, şi cu greu am reuşit să obţinem o zi liberă. Acum am primit două fără să cerem. Mă mir că nu am fost informaţi. Din ce am înţeles, se doreşte evitarea problemelor cu listele suplimentare, din 2 noiembrie. Nu ştiu dacă asta era cea mai bună soluţie, cred că ar fi trebuit să lucreze pentru remedierea problemelor de atunci. Am fi vrut să fim consultaţi, să spunem şi noi ce credem. Avem şi colegi nemulţumiţi, pentru că va trebui să recuperăm (cursurile programate în zilele libere - n.r.), în condiţiile în care ei puteau să voteze oricum", a spus liderul ANOSR.

Popescu a adăugat că speră ca studenţii să nu se relaxeze şi să renunţe să meargă la vot. "Sper ca studenţii să nu se relaxeze şi să participe în număr la fel de mare la vot. Sper ca această decizie să nu afecteze participarea la vot a studenţilor, ci să ajute doar la evitarea cozilor prea lungi. Ne temem că vor fi mulţi care vor profita de patru zile libere ca să meargă să se relaxeze la munte sau în altă parte şi vor uita să meargă la vot", a spus el.

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEC) a anunţat, luni, că propune suspendarea cursurilor din universităţi în zilele de 14 şi 17 noiembrie, astfel încât studenţii să poată merge să voteze în localităţile în care au domiciliul.

Propunerea MEN, sub forma unui proiect de hotărâre de guvern, va fi discutată în şedinţa de guvern de marţi.

Proiectul de HG prevede suspendarea cursurilor din instituţiile de învăţământ superior pentru zilele de vineri, 14 noiembrie, şi luni, 17 noiembrie.

Etichete: 14 noiembrie, 17 noiembrie, alegeri, facultate, liber, luni, studenţi, TURUL DOI, Universitate, vineri

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE