Liceeni de la "Tudor Vianu", locul 3 la Campionatul Mondial de Robotică din SUA cu un robot de 54 kgO echipă de liceeni ai Colegiului Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti a câştigat locul al treilea la Campionatul Mondial de Robotică din Statele Unite ale Americii, tinerii creând un robot de 54 de kilograme.

Liceeni de la "Tudor Vianu", locul 3 la Campionatul Mondial de Robotica din SUA cu un robot de 54 kg (Foto europafm.ro)
Liceeni de la "Tudor Vianu", locul 3 la Campionatul Mondial de Robotică din SUA cu un robot de 54 kg (Foto europafm.ro)

Concursul Mondial de Robotică a avut loc în St. Louis, Missouri, în perioada 27-30 aprilie, iar liceeni de la Colegiul "Tudor Vianu" au concurat sub numele echipei Autovortex România.

Echipa Autovortex, formată din 18 tineri, a creat un robot de 54 de kilograme, care a trebuit să finalizeze o sarcină ce se schimbă în fiecare an conform regulilor concursului, folosind set standard de piese, plus orice piese suplimentare off-raft sau piese personalizate. Tinerii români au avut posibilitatea să facă alianţe în finale cu cele mai puternice echipe de robotică din America.

Pentru a ajunge să concureze la St. Louis, Autovortex a participat şi a trecut prin mai multe etape dure de calificare, ocupând locul întâi la competiţii din Germania, Olanda, Rusia şi Coreea de Sud.

Părinţii tinerilor câştigători speră să fie înfiinţat în România un astfel de program naţional în care copiii să se poată dezvolta în domeniu şi să preia know-how-ul de la specialiştii români.

Campionatul Mondial de Robotică, organizat în Statele Unite ale Americii prin programul FIRST, încurajează tinerii din întreaga lume să îmbrăţişeze ştiinţa, tehnologia, ingineria şi matematica (STEM) pentru a-si crea viitoare cariere educaţionale şi profesionale.

Sursa: news.ro

Etichete: campionat robotica, liceu tudor vianu, robot

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE