Liceenii din Capitală, invitaţi la concursul de cultura generala "Evrika". Care sunt premiilePrimaria Municipiului Bucuresti, prin PROEDUS, invita liceenii din Capitala sa participe la concursul de cultura generala "Evrika", competitie care face parte din proiectul " Bucuresti - traditie, istorie si eleganta". Evenimentul isi propune sa promoveze in randul tinerilor valorile istorice si culturale ale Bucurestiului, fiind o modalitate de promovare a studiului istoriei nationale prin intermediul cunoasterii istoriei locale si a personalitatilor care au marcat de-a lungul anilor Capitala.

Concurs de cultura generala pentru liceeni in Bucuresti
Concurs de cultură generală pentru liceeni în Bucureşti

PROEDUS ii provoaca pentru al treilea an consecutiv pe elevii din clasele IX-XII sa-si testeze cunostintele despre traditia, istoria, geografia, cultura, civilizatia si atractiile Bucurestiului, folosindu-si intuitia, logica si viteza de reactie.

Concursul se va desfasura in incinta Colegiului National ''Matei Basarab'' sambata, 26 martie 2016, intre orele 10:00 - 16:00, iar castigatorii vor fi premiati cu tabere si excursii gratuite la mare sau la munte. Participantii vor fi repartizati in grupe de cel putin 10 elevi si vor trebui sa raspunda in mai putin de trei minute la 5 intrebari despre Bucuresti. Pana in acest moment la concurs s-au inscris 270 de elevi.

La editia din 2015 au participat 100 de elevi, premiile puse in joc fiind urmatoarele: primii 7 elevi clasati au primit un sejur in Grecia, iar ceilalti castigatori au fost premiati cu excursii la munte sau tabere la mare, in statiunea
Costinesti.

Concursul de cultura generala ,,Evrika'' este o initiativa PROEDUS - Centrul de Proiecte si Programe Educationale si Sportive pentru Copii si Tineret Bucuresti, realizata cu sprijinul Consiliului General al Municipiului Bucuresti si al
Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Etichete: concurs de cultura generala "Evrika", evrika, Primăria Capitalei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE