Licitaţia Metrorex pentru trenurile de pe Magistrala Drumul Taberei - Pantelimon, ANULATĂLicitaţia de 400 milioane de euro pentru trenurile ce urmau să circule pe Magistrala 5 Drumul Taberei - Pantelimon, câştigată de spaniolii de la CAF şi anchetată de DNA, a fost anulată de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

Licitatia Metrorex pentru trenurile de pe Magistrala Drumul Taberei - Pantelimon, ANULATA
Licitaţia Metrorex pentru trenurile de pe Magistrala Drumul Taberei - Pantelimon, ANULATĂ

CNSC a admis în parte pe 27 ianuarie contestaţiile Alstom şi Astra Vagoane Călători şi a anulat procedura de atribuire în integralitatea sa.

Consiliul a respins însă cererea Astra Arad de sancţionare a spaniolilor de la CAF prin interzicerea acestora să mai participe la proceduri de achiziții publice pentru o perioadă de 5 ani.

Împotriva deciziei CNSC pot fi formulate plângeri în termen de 10 zile de la comunicare, notează economica.net.

Procedura demarată de Metrorex pentru achiziția a până la 51 de trenuri, necesare magistralei Drumul Taberei - Pantelimom, a fost anchetată de DNA. În decembrie 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Valeriu Picu, angajat al Metrorex SA, membru al comisiei de licitație, în dosarul privind achiziția de trenuri noi de metrou pentru Magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon. El este acuzat că a transmis informații în scopul adjudecării licitației de către firma spaniolă CAF.

Anularea acestei licitaţii va permite Metrorex să lanseze o nouă procedură, astfel încât să circule trenuri noi pe primul tronson al Magistralei 5, care ar putea fi pus în funcţiune în 2018.

Oficialii Metrorex au anunţat că intenţionează să achiziţioneze 26 de trenuri pentru primele două tronsoane de pe Magistrala 5, Eroilor-Râul Doamnei şi Eroilor-Iancului. Până când se va rezolva problema legată de achiziţia de trenuri, pe tronsonul Eroilor-Râul Doamnei a fost luat în calcul transportul cu 10 trenuri Bombardier, care se află în funcţiune pe Magistralele 1 şi 3.

Etichete: licitație Metrorex, magistrala 5, Magistrala Drumul Taberei - Pantelimon, Metrorex, trenuri magistrala 5

0/4 COMENTARII
Ion Tractoristu
06 Feb 21:25
+0
VOTURI
-0
Corect!!!
Numai asa se pune problema în achizitiile publice!!! BRAVO!
Hotilor
04 Feb 18:46
+0
VOTURI
-0
Hotilor! Luati metrouri din tara de la Astra Arad! Dati de munca la romanii nostri! Afara cu jegurile multinationale, tradatorilor!
Ing.
04 Feb 03:12
+0
VOTURI
-0
Degeaba ar fi luat trenurile, cand ei nu au terminat inca tunelurile şi staţiile! La astea se adaugă instalaţiile necesare (substaţii de redresare, instalaţii de ventilaţie, de iluminat, de PSI, şinele, dotarea staţiilor ş.a.m.d.). E treabă de un an jumate - doi cel puţin.
Trebuia sa fie gata din 2015
03 Feb 11:09
+0
VOTURI
-0
Intre timp, un cartier intreg este BLOCAT. Sa fiti ai dracului !

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE