Licitaţia pentru cumpărarea a 400 de autobuze noi pentru RATB a fost CONTESTATĂ de Mercedes BenzMercedes Benz România a contestat ieri licitaţia organizată de Primăria Capitalei pentru achiziţionarea a 400 de autobuze noi la RATB (Regia Autonomă de Transport Bucureşti). Documentul a fost înregistrat la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor.

Licitatia pentru cumpararea a 400 de autobuze noi pentru RATB a fost CONTESTATA de Mercedes Benz
Licitaţia pentru cumpărarea a 400 de autobuze noi pentru RATB a fost CONTESTATĂ de Mercedes Benz

Primarul general Gabriela Firea a anunţat, în februarie, că asocierea Otokar Europe SA - Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi a câştigat licitaţia privind achiziţia celor 400 de autobuze Euro 6, care vor face parte din parcul auto al RATB.

Valoarea contractului este de 100 de milioane de euro.

Licitaţia a fost contestată în cursul zilei de miercuri de către compania Mercedes Benz România care a depus contestație la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor.

Conform caietului de sarcini, cele 400 de autobuze trebuie să aibă podea total coborâtă, 320 dintre acestea fiind din gama de 12 metri lungime, având trei uşi duble, 50 de autobuze din gama de 10 metri lungime, cu două uşi duble şi 30 de autobuze din gama de 18 metri cu patru uşi duble.

Noile mijloace de transport în comun vor fi dotate cu un sistem performant de încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat, un sistem wi-fi de conectare gratuită şi sisteme de informare a călătorilor. Noile autobuze vor beneficia şi de facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi, precum rampă mecanică pentru persoanele care se deplasează cu cărucior şi difuzoare externe pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere.

O altă facilitate importantă pe care o vor avea noile mijloace de transport în comun va fi un sistem de comunicare performant, conectat în timp real cu instituţiile de intervenţie, Salvare, Pompieri, Jandarmerie, pentru un timp de reacţie foarte scurt în cazul unor incidente, dar şi comunicarea cu dispeceratul pentru transmiterea datelor legate de comerţul electronic de titluri de călătorie.

Autobuzele vor fi dotate şi cu sisteme de supraveghere video. Detalii, aici. 

Mijloacele de transport în comun trebuie să fie fabricate de acelaşi producător, trebuie să fie omologate de către Registrul Auto Român, iar ofertantul trebuie să pună la dispoziţie poliţa RCA pentru toate, valabilă cel puţin şase luni.

Etichete: contestatie licitatie autobuze RATB, licitatie autobuze noi RATB, mercedes benz, RATB

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE