Negoiţă confirmă dedicaţiile pentru BGS: bodyguarzii mai iau jumătate de milion de euro de la Sectorul 3"Parteneriatul" dintre Primăria Sectorului 3 şi firma BGS a mai primit o confirmare. Instituţia condusă de primarul Liviu Negoiţă a atribuit firmei BGS - Diviza Securitate patru contracte în valoare totală de 504.000 euro pentru servicii de pază, monitorizare, intervenţie şi servicii medicale de urgenţă 24h/24h. Contractele vizează Liceul Bilingv Decebal, Centrul de Execuţie Bugetară "Al.I. Cuza" (care cuprinde 17 unităţi de învăţământ), Liceul "Matei Basarab" şi Grupul Școlar "Elie Radu". Anunţurile de participare iniţiale au fost publicate de cele patru instituţii de învăţământ. Toate ofertele au fost însă evaluate de Comisia de specialitate a Primăriei Sectorului 3. Condiţiile impuse eventualilor participanţi la licitaţie prin caietele de sarcini au fost aproape identice la toate instituţiile de învăţământ menţionate şi în ambele cazuri extrem de restrictive. Astfel, o singură firmă de profil din România respecta 100% toate condiţiile, respectiv BGS.

Conform documentaţiei de atribuire, se căuta o firmă care să asigure servicii de pază, monitorizare şi intervenţie, dar şi servicii medicale de urgenţă. Or, în Bucureşti sunt două firme private care oferă şi servicii de pază şi protecţie şi servicii medicale de urgenţă, respectiv BGS şi Scorseze. Numai că, în caietele de sarcini erau impuse câteva condiţii de dotare, pe care doar una dintre aceste firme le satisface. Astfel, rezerva mobilă de intervenţie la licee trebuia să cuprindă, pe lângă mijloace auto de diverse clase, şi motociclete de viteză şi ATV-uri. Reprezentanţii companiei Scorseze au precizat pentru B365.ro că nu deţin motociclete viteză şi nici ATV-uri. Divizia de Securitate a BGS deţine în schimb ambele tipuri de autovehicule.

Contactaţi de B365.ro, reprezentanţii Primăriei Capitalei  au spus că la licitaţie se pot prezenta şi asocieri de firme, condiţiile impuse prin caietul de sarcini nefiind obligatorii doar pentru o singură firmă. În realitate însă, doar o firmă a depus oferte pentru aceste contracte, singura care respecta toate condiţiile impuse de primărie în caietul de sarcini: BGS.

Licitaţii cu contracte de 1,3 milioane de euro dedicate de Liviu Negoiţă firmei BGS, doar în 2011

Numai în acest an, Primăria Sectorului 3 a organizat, în exact aceleaşi condiţii şi cu aceleaşi cerinţe, licitaţii pentru 34 de şcoli, licee şi grădiniţe. Valoarea acestor contracte se ridică la 1,3 milioane de euro. B365.ro a solicitat Primăriei încă din luna aprilie informaţii privind câştigătorii tuturor celor 34 de licitaţii organizate pentru servicii de pază şi servicii medicale, însă instituţia nu a oferit niciun răspuns până în acest moment.

Dincolo de asigurarea accesului la informaţii de interes public, Primăria Sectorului 3 este pasibilă de încălcarea prevederilor OUG 34/2001. Conform acesteia "este interzisă divizarea contractului de achiziţie în mai multe contracte distincte de valoare mai mică şi de a utiliza metode de calcul care să conduca la o subevaluare a valorii estimate a contractului de achizitie, cu scopul de a evita aplicarea prevederilor care instituie obligaţii in raport cu anumite praguri valorice". Astfel, primăria a organizat separat licitaţii pentru aceleaşi servicii, cu aceleaşi condiţii şi caiete de sarcini similare. Au fost trecute ca autorităţi contractante instituţiile de învăţământ însă ofertele au fost primite şi evaluate de Primăria Sectorului 3.

În 2010, Primăria Sectorului 3 a mai încheiat 39 de contracte cu BGS

Firma de pază BGS este un client fidel al Primăriei Sectorului 3. Instituţia condusă de Liviu Negoiţă a mai atribuit BGS 37 de contracte pentru servicii de pază, monitorizare şi servicii medicale de urgenţă la tot atâtea grădiniţe şi licee din sector, în valoare de 834.000 euro. Plus alte două contracte pentru servicii similare la sediul Primăriei şi la Direcţia Parcurilor pentru suma de 578.000 euro.

În luna martie 2011, Direcţia Parcurilor de la Primăria Sectorului 3 a publicat un anunţ de licitaţie pentru paza şi protecţia din cele 5 parcuri aflate în administrarea sa. Și în acest caz, condiţiile impuse în caietul de sarcinii restrâng cercul firmelor elegibile la una singură: BGS.

Bodyguarzi aonaţi la banii sectorului 3

În 2009, BGS a încasat de la Primăria Sectorului 3 suma de aproximativ 964.000 lei pentru supravegherea parcurilor şi locurilor de joacă pentru copii. Experienţa anilor precedenţi arată că, în general, firma de pază BGS nu prea a avut concurenţă în obţinerea contractelor de la Negoiţă. Astfel, în toamna anului 2008, societatea a primit prin încredinţare directă un contract în valoare de 640.000 lei pentru paza mini- parcurilor din sector. La numai câteva zile, firma a mai primit, tot fără licitaţie, un alt contract în cuantum de 400.000 lei pentru paza parcurilor din sector.

Etichete: BGS, contracte, licitaţie, Liviu Negoiţă, pază, realitatea, servicii medicale

0/0 COMENTARII
ciavistu
22 iun 14:27
+0
VOTURI
-0

nu inteleg ce tot aveti cu negoita. i se poate spune chiar saracu' negoita, n-ati vazut ca traieste din banii sotiei? nici macar masina nu are, desi face naveta zilnica pentru a-si exercita functia.

in plus bgs pazeste foarte bine. de exemplu, in parcul de langa locuinta mea agentul e prieten cu toti pensionarii, discuta permanent cu ei - pune oamenii in prim plan (in planul secund se mai rup crengi de copaci, se scuipa coji de seminte pe jos, se mai bat copii intre ei).

Dezintegratorul Romaniei
22 iun 11:48
+0
VOTURI
-0

Negoita a intrat in rahat, de vreo 3 ani de zile, pana la gat. El stie ca pute dar continua sa se afiseze ca cel mai curat om de pe planeta. Veniti in Salajan sa vedeti mormanele de gunoi si lipsa pazei din parcuri. Paza exista doar in contracte, pe hartie. In realitate, NADA.

Mentor
22 iun 10:41
+0
VOTURI
-0

Il vrei la Steaua ?

lucian
22 iun 10:33
+0
VOTURI
-0

Asa, si? Nu stiti ce sa mai faceti ca sa-l matrasiti pe cel mai bun primar de sector? Nu stiti ce sa mai ziceti ca sa desfiintati PDL-ul? Voi sunteti a 5-a roata la caruta Realitatea Media si vreti sa castigati ceva prin batista precum colegii vostri de la iRealitatea?

qwert
22 iun 11:10
+0
VOTURI
-0

sujbula si tu si PDL-ul tau plin de hoti nemernici !

Ioana Alexandra Ghinda
22 iun 21:41
+0
VOTURI
-0

Fix o singura firma din cele care au participat la licitatie a indeplinit caietul de sarcini si eventual a avut si cel mai mic pret.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE