Lideri PSD și preoți clujeni, ÎN EXCURSIE la Moscova. Au avut INTERZIS la postat pe FacebookPreşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud Radu Moldovan (PSD) a petrecut prima parte a lunii iunie în concediu, în Rusia. Împreună cu el au mers apropiaţi, primari din acelaşi partid, preoţi şi chiar ÎPS Andrei Andreicuţ, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, potrivit Adevărul. Pelerinii au avut însă interdicție de a posta pe rețelele de socializare poze din excursie pentru a evita să trezească atenția presei.

Radu Moldovan (PSD), preşedintele de Consiliu Judeţean Bistriţa-Năsăud şi-a luat un concediu la începutul verii 2015 şi a mers în Rusia, alături de colegii de partid, dar şi de mai marii Bisericii Ortodoxe, scrie adevarul.ro.

Întreaga excursie trebuia să rămână departe de ochii curioşilor şi mai ales a presei, motiv pentru care surse „Adevărul" susţin că „pelerinii" au avut interdicţie să posteze pe Facebook şi pe alte reţele de socializare detalii despre deplasare şi fotografii din Rusia. Cel care ar fi impus această interdicţie ar fi fost tocmai baronul Radu Moldovan.

Singurul care a îndrăznit să le arate prietenilor minunăţiile Rusiei a fost primarul din Budeşti, Vasile Codrea, care însă s-a asigurat că este singur în fotografii şi nu alături de Înaltpreasfinţitul Andrei Andreicuţ sau alături de preşedintele de CJ Radu Moldovan. Cel care a lipsit de la „instructajul" preşedintelui Radu Moldovan a fost arhimandritul Dumitru Cobzaru, unul dintre preoţii clujeni care l-a însoţit pe Înaltpreasfinţitul Andrei Andreicuţ. Acesta a postat sute de fotografii din excursia din Rusia pe blogul său.

La excursie au participat Înaltpreasfinţitul (ÎPS) Andrei Andreicuţ, protopopul de Bistriţa Alexandru Vidican şi mai mulţi preoţi care au luat la pas biserici din Moscova şi Sankt Petersburg.

lături le-au fost şi primarul oraşului Beclean Nicolae Moldovan (PSD), primarul comunei Budeşti Vasile Codrea (PSD), primarul comunei Zagra, Dumitru Buşcoiu (trecut de curând la PSD de la PDL) şi primarul comunei Romuli, Ioan Moniţa, şi el trecut de curând la PLR de la PNL.

Nu au lipsit nici şefii de instituţii, fiind prezent managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa Mircea Gelu Buta şi şeful Finanţelor Publice, Cristian Parasca. În total, câteva zeci de persoane au ales să îşi petreacă concediul de odihnă „în rugăciune" în Rusia. Pelerinajul s-a desfăşurat în perioada 2-14 iunie, chiar în perioada în care pentru prim ministrul Victor Ponta au început problemele cu DNA-ul.

Grupul de „pelerini" a avut parte de o mini-croazieră pe râul Moscova şi de una pe Lacul Ladoga. Participanţii au ajuns inclusiv la mormântul lui Fedor Dostoievski, scriitorul simbol al Rusiei, şi au marcat ziua naţională a ţării pe care o vizitau în Piaţa Roşie din Moscova.

 

Etichete: 12 iunie, blog, Cluj, excursie, moscova, Piața Roșie, preoţi, psd, Radu Moldovan, rusia, Sankt-Petersburg

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE