Liderul sindical Simion Hăncescu (FSLI): 15.000 de profesori protestează în stradă pe 1 iunieFederaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) va organiza un miting de 1 iunie, 15.000 de profesori urmând să iasă în stradă în semn de protest faţă de ordonanţa privind salarizarea, a declarat liderul sindical Simion Hăncescu. 

Liderul sindical Simion Hancescu: 15.000 de profesori vor iesi in strada de 1 iunie
Liderul sindical Simion Hăncescu: 15.000 de profesori vor ieşi în stradă de 1 iunie

În jur de 15.000 de profesori, membri ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), vor ieşi în stradă pe 1 iunie, de Ziua Internaţională a copilului, a declarat Simion Hăncescu preşedintele FSLI, conform Mediafax. 

Marţi, liderii sindicali au fost chemaţi la Ministerul Muncii unde au fost informaţi asupra variantei finale a ordonanţei privind salarizarea din sectorul bugetar. La ieşire, Hăncescu a declarat că ordonanţa propusă de Guvern „nu aduce nimic bun pentru învăţământ".

„Nu putem spune nimic despre o creştere pentru debutanţi, doar mici corecţii din sistem care înseamnă vreo 69 de milioane de lei. Prin urmare, reamintesc că ne aşteptam la o lege a salarizării care să creeze un nou orizont pentru oamenii din sistem. Această lege a salarizării pentru noi este nulă. Există două domenii în România care ar fi trebuit tratate la egalitate, Sănătatea şi Educaţia. Din păcate, Educaţia a fost abandonată în acest moment", a declarat Hăncescu marţi.

Etichete: 1 iunie, greva profesori, protest profesori

0/1 COMENTARII
ioana
21 mai 12:02
+0
VOTURI
-0
Pana cand nu se va elimina ineficienta, surplusul de cadre didactice care functioneaza in activitatile extrascolare (cluburi, palate etc)nu vor fi bani pentru majorari salariale! Liderii de sindicat stiu bine treaba asta! Puneti prloblemele corect! Sa nu mai vorbim de "calitatea" unor cadre didactice!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE