Lidl și Kaufland, fonduri de 900 de mil. dolari de la BERD, pentru extinderea în Europa de EstSupermarketurile Lidl şi Kaufland au beneficiat, de-a lungul a zece ani, de fonduri de aproape 900 milioane de dolari de la o divizie a Băncii Mondiale şi BERD, pentru extinderea în Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România.

Lidl si Kaufland, fonduri de 900 de mil. dolari de la BERD, pentru extinderea in Europa de Est
Lidl și Kaufland, fonduri de 900 de mil. dolari de la BERD, pentru extinderea în Europa de Est
Foto: rstiri.ro

Mandatul acestor instituţii finanţate cu bani publici este de susţinere a dezvoltării în ţările în care investesc.

Banca Mondială are şi rolul specific de reducere a sărăciei.

Potrivit băncilor, finanţarea Lidl şi Kaufland ajută cele două companii să se extindă în Europa Centrală şi de Est, să creeze locuri de muncă, noi pieţe pentru producătorii locali şi să aducă produse de calitate dar accesibile consumatorilor săraci, se arată într-un articol al The Guardian, citat de Adevarul.ro.

Multinaţionalele şi dreptul muncii Finanţarea cu fonduri publice a unor companii private este criticată însă de sindicate. „Ideea că injecţia de capital în multinaţionale va duce la dezvoltare durabilă s-a dovedit mereu falsă în ultimii 20 de ani", a declarat Luiz Vieira, coordonator al Bretton Woods Project, o organizaţie non-guvernamentală care monitorizează Banca Mondială.

Etichete: berd, kaufland, Lidl

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h