Lifturile din PALATUL PARLAMENTULUI ar putea fi folosite contra cost de turiștiSecretarul Camerei Deputaţilor, Niculae Mircovici, a declarat luni că turiştii care vor să admire panorama Capitalei de pe platforma Palatului Parlamentului ar trebui să plătească pentru folosirea lifturilor, în caz contrar fiind liberi să folosească scările şi să facă astfel ''sport gratuit''.

Lifturile din Palatul Parlamentului ar putea fi folosite contra cost
Lifturile din Palatul Parlamentului ar putea fi folosite contra cost

''S-a pus problema că în momentul în care o instituţie a statului român vrea să meargă spre o eficienţă economico-financiară trebuie să ia măsurile necesare şi nu să desfăşoare nişte activităţi pentru a asigura nişte favoruri cumva. S-a pus problema ca peste tot acolo unde se fac anumite vizite care presupun folosirea unor mijloace, inclusiv a lifturilor, acestea se suportă contra cost. Deci dacă vrei să vezi panorama oraşului de pe platforma Parlamentului nu-i nicio problemă, atâta timp cât ai plătit vizita Parlamentului poţi să foloseşti foarte bine scările, să urci până sus şi să vezi panorama. Faci şi sport gratuit. Dacă vrei să foloseşti lifturile într-o astfel de situaţie probabil că trebuie să plăteşti. Aşa se plăteşte şi în Italia şi în altă parte la anumite obiective'', a afirmat Mircovici pe tema situaţiei lifturilor din Palatul Parlamentului, potrivit Mediafax.

Declaraţiile vin după ce, în şedinţa conducerii Camerei Deputaţilor de săptămâna trecută, deputatul Varujan Pambuccian a ridicat problema lifturilor care se strică din cauza folosirii excesive de către turişti.

''Constat că marea majoritate a lifturilor merg din ce în ce mai greu, şi mai ales liftul care este dedicat urcării pe terasă al turiştilor. Anul trecut am stat cu el în reparaţii un an, şi ce s-a încasat de la turişti a acoperit o fracţiune din costul acelei reparaţii. Dacă vom continua aşa, vom sta cu el aşa - un an va funcţiona, un an va fi în reparaţii, şi vom merge în pierdere continuă. După părerea mea, aşa cum nu au mers turiştii timp de un an pe terasă, pot să nu meargă nici de acum înainte, ca să nu suprasolicităm celelalte lifturi, pentru că vom ajunge, în final, şi pe fondul faptului că locuri pentru fumat sunt puţine în Cameră, să avem toate lifturile defecte, şi ne va costa enorm toată reparaţia aceasta. Deci, rugămintea mea este să lăsăm lifturile să funcţioneze pentru cei care lucrează în Cameră, şi atât'', a spus Varujan Pambuccian.

Etichete: bilet palatul parlamentului, lifturi contra cost palatul parlamentului, lifturi palat, Palatul Parlamentului

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE