Liiceanu ÎNCHIDE cea mai veche librărie Humanitas din Capitală. Ce se deschide în locul eiGabriel Liiceanu va închide, începând de luni, cea mai veche librărie Humanitas, după un sfert de secol de existență pe Calea Victoriei din București. În locul ei, va fi deschis un magazin tematic japonez. De concept se va ocupa Ștefan Liiceanu, fiul lui Gabriel Liiceanu, care a studiat și ulterior a lucrat o vreme în Japonia.

Cea mai veche librarie Humanitas din Capitala, INCHISA. Ce se deschide in locul ei (Foto dcnews.ro)
Cea mai veche librărie Humanitas din Capitală, ÎNCHISĂ. Ce se deschide în locul ei (Foto dcnews.ro)

Humanitas din Fundul Curții este una dintre cele patru librării Humanitas din București și a fost deschisă în 1991. Între timp au mai apărut Humantias Kretzulescu, Humanitas Auchan (în galeria comercială Auchan din Titan) și Humanitas Cișmigiu. Bogdan Baciu, PR Librăriile Humanitas, spune că librăria se închide nu din rațiuni de rentabilitate, pentru că firma care deține cele 15 librării Humanitas din țară nu a fost profitabilă ultimii șase ani. "Are un public foarte nișat, care vine acolo în special pentru muzică și pentru un anumit segment de carte. Nu putea rămâne doar cu carte, cum sunt celelalte, și ne-am gândit să-i dăm un profil", a explicat Baciu, citat de profit.ro.

Așa că, în următoarele luni, spațiul va fi reamenajat, iar la 1 aprilie se va deschide în locul lui un magazin cu carte și muzică japoneză și produse conexe nipone - ceai, ceainice, păpuși, basoreliefuri etc. Magazinul va avea un nume japonez, care nu a fost încă ales. În clădirea deținută de Grupul pentru Dialog Social funcționează la subsol, tot cu chirie, alături de Humanitas, și barul Green Hours.

Întregul proiect este gândit și va fi coordonat de Ștefan Liiceanu, fiul lui Gabriel Liiceanu. Ștefan Liiceanu (41 de ani) a plecat la 19 ani cu o bursă în Japonia, după care a rămas să lucreze într-o bancă din Tokyo ca analist financiar și, ulterior, ca director economic. În 2011 a revenit în țară, după 17 ani în care a locuit în Japonia.

Etichete: inchidere, libraria humanitas victoriei, liiceanu, luni 1 februarie, magazin cu tematica japoneza

0/2 COMENTARII
Rodica
01 Feb 16:00
+0
VOTURI
-0
Comentariu stupid, Cris ! Magazinul este privat si functioneaza potrivit economiei de piata : se ofera ce se cere ! O stupizenie ar fi mentinerea pe pierdere a unui magazin de carti pe care nu le cumpara nimeni ! Prostia e mare in Romania, coeficientul de inteligenta al unuia care face acest comentariu absurd e mai mic decat al celui care nu cumpara carti, dintr-un motiv sau altul....
Cris
31 Jan 23:01
+0
VOTURI
-0
Deci, in loc de magazin de carte se va infiinta un magazin tabloid de chinezarii ieftine... ca asta se vinde, nu? Foarte tare!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE