Limbajul trandafirilor: ce semnifica fiecare culoareTrandafirii sunt unele dintre cele mai populare flori ale tuturor timpurilor. Acestia sunt de mai multe feluri - cu talie mica sau mijlocie, cu flori mici sau mari, simple sau duble, si se gasesc in nuante diverse, de la alb, galben si roz pana la rosu, visiniu, violet si negru. In general, trandafirii sunt asociati iubirii si romantismului, insa exista si alte mesaje pe care le pot transmite, in functie de ocazia cu care sunt oferiti si de culoarea pe care o poarta. 

Trandafiri
Trandafiri

Miturile formate in jurul trandafirilor au dus la crearea unor idei preconcepute legate de semnificatiile acestor flori. Daca despre trandafirul rosu se spune ca inseamna iubire si pasiune, ceea ce este perfect adevarat, cel galben este asociat gresit cu ideea de gelozie. Daca vrei sa stii ce semnifica trandafirii pe care ii oferi in dar persoanelor dragi, iata un ghid rapid al culorilor, care te va ajuta sa faci cele mai bune alegeri in materie de buchete de trandafiri.

 

Trandafirul rosu, o dovada de iubire

Fara doar si poate, trandafirul rosu este un simbol al iubirii, romantismului si pasiunii, asociat Afroditei, zeita dragostei. Mai tarziu, in vremurile crestine, trandafirul rosu a fost asociat cu Fecioara Maria si, odata cu trecerea timpului, a devenit cel mai de pret cadou pentru cei care vor sa-si arate dragostea fata de prietene, iubite sau sotii. In ceea ce priveste numarul trandafirilor oferiti, cifra 12 este cea mai populara si semnifica dragoste profunda.

 

Trandafirul roz semnifica apreciere

Poate ca iti vine greu sa crezi, dar primul trandafir roz exista de mai bine de 40 de milioane de ani, iar dovezile istorice arata ca acum 5000 de ani, trandafirii roz erau crescuti in gradinile Imperiale din China. In prezent, exista trandafiri in diverse nuante de roz si fiecare are propriile semnificatii. Trandafirii care au o nuanta de roz inchis semnifica apreciere, recunostinta sau multumire, in timp ce trandafirii de un roz mediu pot fi oferiti in dar pentru a felicita sau bucura pe cineva, iar cei deschisi sunt asociati blandetii si admiratiei.

 

Trandafirul alb, un simbol al inocentei si puritatii

In general, trandafirii albi sunt asociati cu noi inceputuri si casatorie, dar pot fi si un mod usor prin care poti transmite cuiva faptul ca toate gandurile de bine sunt indreptate catre acea persoana.

 

Trandafirul galben, floarea prietenie

Desi se crede ca trandafirul galben semnifica gelozie, acesta este, de fapt, un simbol al prieteniei, al bucuriei si al starii de bine. Datorita culorii calde pe care o au, trandafirii galbeni sunt alegerea potrivita pentru momentele in care vrei sa transmiti prietenilor felicitari, insanatosire grabnica sau cand vrei, pur si simplu, sa le inveselesti ziua si sa le reamintesti ca aveti o prietenie adevarata.

 

Trandafirul portocaliu, un simbol al entuziasmului si pasiunii

Alege sa oferi trandafiri portocalii cand vrei sa transmiti entuziasm, pasiune sau recunostinta, intr-un mod elegant si rafinat. Un buchet de trandafiri portocalii va transmite de la sine mesajul dorit, plus ca este o alegere usor iesita din tipar, ceea ce va atrage si mai mult atentia persoanei care il va primi in dar.

 

Trandafirul in culoarea lavandei semnifica dragoste la prima vedere

Daca vrei sa-ti arati dragostea fata de o persoana pe care ai cunoscut-o recent, renunta la ideea de a-i oferi clasicul trandafir rosu si opteaza pentru cel in culoarea lavandei. Pe langa faptul ca este o alegere indrazneata, trandafirul in aceasta nuanta chiar semnifica dragoste la prima vedere. Totodata, acest trandafir simbolizeaza fascinatie si adoratie.

 

Trandafirul albastru, un simbol al misterului

Trandafirul albastru nu poate fi obtinut in mod natural precum celelalte nuante mentionate mai sus, motiv pentru care este considerat a fi un simbol al misterului si semnifica, totodata, ceva ce nu poate fi obtinut cu usurinta. Daca este oferit in dar, trandafirul albastru transmite mesajul "Nu te pot avea, dar nici nu ma pot opri din a ma gandi la tine".

 

Trandafirul verde semnifica opulenta, armonie si fertilitate

Verdele este culoarea armoniei, a opulentei si a fertilitatii, dar transmite, tototdata, pace si echilibru. Mai mult de atat, trandafirii verzi pot trasmite si cele mai bune ganduri pentru o noua viata prospera sau ganduri de bine pentru persoanele care se afla in stare de convalescenta.

 

Trandafirul negru semnifica sfarsitul unei etape

Destul de rari, trandafirii negri au o semnificatie negativa. Acestia sunt asociati cu incheierea unei etape sau a unei relatii, cat si cu ideea de moarte, motiv pentru care cel mai adesea sunt folositi in momente cu o incarcatura emotionala negativa.

 

Mix de trandafiri

Daca alegi sa oferi in dar buchete care sa contina mai multe nuante de trandafiri, vei transmite emotii combinate. Spre exemplu, un buchet de trandafiri rosii si albi va semnifica o dragoste intensa, dar pura si sincera, iar cand se opteaza pentru mai multe nuante, mesajul ar putea fi destul de confuz si s-ar putea traduce astfel: "Inca nu stiu care imi sunt sentimentele, dar te plac suficient de mult incat sa iti trimit trandafiri".

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE