Linia 5 de metrou, secţiunea Râul Doamnei — Eroilor, primeşte 170 de milioane de euro de la UEComisia Europeană a aprobat, marți, eșalonarea în două faze a proiectului dedicat Liniei 5 de metrou, prima fiind inclusă în perioada de programare 2007 - 2013, pentru care cofinanțarea din partea Uniunii Europene se ridică la circa 170 de milioane de euro, iar cea de-a doua urmează să fie finanțată în perioada de programare 2014-2020.

Aproape 170 de milioane de euro, cofinantarea UE pentru Linia 5 de metrou
Aproape 170 de milioane de euro, cofinanţarea UE pentru Linia 5 de metrou
Foto: Facebook Metrou Usor

"Comisia Europeană a aprobat astăzi, 12 iulie 2016, modificarea proiectului major 'Linia 5 de metrou, secțiunea Râul Doamnei — Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiței'. Decizia vizează eșalonarea proiectului în două faze, prima fiind inclusă în perioada de programare 2007 — 2013, iar cea de-a doua urmând să fie finanțată în perioada de programare 2014 — 2020. Ca urmare a deciziei Comisiei Europene, prima fază a proiectului are o valoare eligibilă de aproape 200 de milioane de euro, din care aproximativ 170 de milioane reprezintă cofinanțarea din partea Uniunii Europene, prin Fondul European de Dezvoltare Regională", anunţă comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu.

Valoarea totală a proiectului depășește 480 de milioane de euro.

"Construcția Liniei 5 de metrou este un proiect de mare importanță pentru locuitorii Bucureștiului deoarece va reduce timpul de călătorie între cartierul Drumul Taberei și zona Eroilor cu aproape 20 de minute. Se estimează că mai mult de jumătate dintre cei 335 de mii de locuitori din Drumul Taberei și zonele adiacente vor folosi viitoarea linie de metrou. Totodată, se așteaptă ca această linie să ducă la descongestionarea traficului rutier în zona de vest a capitalei", a declarat Corina Crețu.

Linia 5 de metrou va avea o lungime totală de 6,7 kilometri, zece stații și un depou situat la stația Valea Ialomiței.

Data estimată pentru finalizarea întregului proiect este 31 decembrie 2017.

CITEŞTE ŞI  Bucureştenii care citesc în metrou vor fi RECOMPENSAŢI

Etichete: linia 5 metrou, magistrala 5 de metrou, Metrorex, metrou bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE