Linia de cale ferată Bucureşti – Giurgiu va fi MODERNIZATĂ. Se va construi un pod nou peste ArgeşLucrările de modernizare pentru linia de tren București – Giurgiu vor dura doi ani. Proiectul prevede și construcția unui pod nou peste Argeș, potrivit CFR.

Linia de cale ferata Bucuresti – Giurgiu va fi MODERNIZATA
Linia de cale ferată Bucureşti – Giurgiu va fi MODERNIZATĂ

Calea ferată până la Giurgiu a fost inaugurată acum 147 de ani, fiind prima din țară. Din 2005 este închisă, după ce podul peste Argeș de la Grădiștea s-a prăbușit.

Acum, proiectul de refacere a infrastructurii a primit finanțare europenă, a spus la Radio România Actualități, Marius Chiper, directorul general al Societății CFR Infrastructură.

"E un proiect destul de ambiţios. Trebuie să vină un constructor puternic, care să poată să ducă o asemenea lucrare. Podul nu e doar un pod, este o lucrare de artă destul de complicată, la o înălţime de peste 14 metri, o lungime de peste 150 de metri şi vreo doi kilometri de viaduct. În faza a doua, în funcţie de disponibilitatea de finanţare, vom electrifica şi dubla linia Bucureşti – Giurgiu", a explicat Marius Chiper.

Etichete: bucureşti-giurgiu, cale ferata bucureşti-giurgiu, cfr infrastructura, tren bucureşti-giurgiu

0/1 COMENTARII
Vasile
20 Oct 11:00
+0
VOTURI
-0
Se face, se face! Acum vine nea Apolodor de la Damasc si o rezolva!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE