Linia de metrou M5, extinsă până în Domneşti"Probabil că în această toamnă vom avea studiul de fezabilitate gata şi să facem o extensie la contractul pe care îl avem", a declarat directorul general al Metrorex, Gheorghe Udrişte, vineri, la ceremonia de sfinţire a scuturilor Tunnel Boring Machine care vor lucra la execuţia tunelelor de pe M5.

Staţiile care urmează să fie făcute pornesc de la Valea Ialomiţei, trec prin cartierul Brâncuşi, apoi Prelungirea Ghencea, cartierul Latin şi ultima va fi la Domneşti.

Deocamdată, tronsonul are aproape 6 kilometri şi 10 staţii de metrou: Râul Doamnei, Valea Argeşului, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor. Acesta va deservi, în principal, locuitorii din sectoarele 5 si 6 ale Capitalei.

Magistrala 5 va cuprinde liniile de metrou Drumul Taberei-Pantelimon, Secţiunea Râul Doamnei-Universitate, Tronsonul Râul Doamnei-Eroilor şi este un proiect al Guvernului României, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii şi Metrorex. Proiectul va fi realizat de companiile de construcţii Delta ACM, AB Construct si Tehnologica (Romania),  Astaldi SpA (Italia), FCC Construccion Spania, Max Boegl (Germania).

Etichete: extindere, magistrala 5, Metrorex, metrou, Prelungirea Ghencea, promo, Sectorul 6, tronson

0/0 COMENTARII
Sergiu Anton
08 iul 04:57
+0
VOTURI
-0

O idee cretina. Sa se prelungeasca frumos din statia Raul Doamnei,, ca sa nu mai schimbi metroul de n ori...

cristachitza
06 iul 17:12
+0
VOTURI
-0

Ideea ca ideea, da ideal ar fi sa se faca ... repede si bine. Ca degeaba se anunta din gura daca de facut se face in cine stie cati ani.

gogu
06 iul 16:28
+0
VOTURI
-0

ce idee grozava! toate magistralele de metrou ar trebui prelungite, iar in afara bucurestiului pot iesi la suprafata si sa faca legatura cu linia de tren

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE