Linia verde de tramvai se extinde și pe Calea Vitan din Sectorul 3. FOTOPrimăria Sectorului 3 a anunțat că va înverzi până la sfârșitul lunii iunie pământul de sub linia de tramvai de pe Calea Vitan (de la intersecția cu Bd. Octavian Goga până la intersecția cu Șos. Mihai Bravu). Șina de tramvai a fost, în prealabil, înconjurată de diafragme roz de beton, care potrivit primarului Robert Negoiță au rolul de a împiedica scurgerea pământului pe carosabil.

Lucrările pentru înverzirea pământului de sub șinele de tramvai de pe Calea Vitan sunt în plină desfășurare, după cum se poate observa din imaginile postate pe Facebook de unul dintre consilierii civici ai Primăriei Sectorului 3.

f

f

"Gazonarea căii de rulare a tramvaiului de pe Calea Vitan este în plină desfășurare. Astfel, până la sfârșitul lunii iunie toată zona de pământ aflată între șinele de tramvai va fi înverzită, începând de la intersecția Calea Vitan cu bulevardul Octavian Goga și terminând cu intersecția Mihai Bravu cu Vitan", a postat Catalin - Consilier Civic - Sector 3 pe Facebook.

f

Şinele vor fi transformate în spaţiu verde, în afara zonelor din dreptul staţiilor şi de intersecţii, unde vor rămâne înglobate în asfalt.

Pentru a evita uscarea gazonului a fost instalat și un sistem de irigații cu aspersoare, care potrivit unor locuitori funcționează în timpul zilei ceea ce, în fapt, contribuie la uscarea gazonului. 

f

Reamintim că acest proiect pilot de înverzire a liniei de tramvai a fost început încă din 2011 de Primăria Capitalei, în jur de 3.800 de metri pătraţi de gazon fiind amenajaţi între şinele de tramvai de pe Bulevardul Liviu Rebreanu. Detalii aici.

CITEȘTE ȘI: Toate spațiile verzi de pe marile bulevarde din Sectorul 3, reamenajate pe modelul Bd. Unirii

Etichete: aspersie, aspersoare, Bd. Mihai Bravu, Bd. Octavian Goga, Bucureşti, Calea Vitan, gazon, gazon verde, intersecţie, înverzire, irigații, linie tramvai, Sectorul 3, tramvaiul 1

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE