Lipa: Legea nu permite intonarea imnului național al României înaintea competițiilor interneMinistrul Sportului Elisabeta Lipa susține că legea nu permite intonarea imnului național înainte competițiilor interne.

Lipa: Legea nu permite intonarea imnului national al Romaniei inaintea competitiilor interne
Lipa: Legea nu permite intonarea imnului național al României înaintea competițiilor interne
Foto: totalbaschet.ro

Ministrul Tineretului si Sportului, Elisabeta Lipa, afirma ca legislatia nu permite intonarea imnului national al Romaniei inaintea competitiilor interne, la cateva zile dupa ce ministerul pe care il conduce a trimis o notificare federatiilor nationale, in care le avertiza pe acestea ca, potrivit legii, intonarea imnului national se face doar inaintea "competitiilor sportive oficiale internationale in care este reprezentata Romania". Notificarea a fost transmisa dupa un incident petrecut, pe 5 ianuarie, la Sfantu Gheorghe, la meciul de baschet feminin Sepsi - U Cluj. Antrenorul bosniac al Universitatii Cluj, Dragan Petricevici, a declarat dupa meci ca el si echipa lui au fost injurati tot timpul, pentru ca dupa intonarea imnului Romaniei si-a trimis jucatoarele la incalzire, in timp ce formatia gazda canta impreuna cu galeria proprie "imnul Tinutului Secuiesc", informează Hotnews.ro.

Ministrul Elisabeta Lipa spune ca Federatia Romana de Baschet a incalcat legea atunci cand a introdus in propriul regulament obligativitatea intonarii acestuia inaintea meciurilor din ligile nationale.

Federatia Romana de Baschet a anuntat, insa, dupa studierea rapoartelor observatorului si arbitrilor meciului feminin dintre Sepsi si U Cluj, ca regulamentele federatiei nu au fost incalcate la acea intalnire.

Etichete: elisebeta lipa, imn

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h