Lipsă acută de sânge la Centrul de Transfuzie BucureştiCentrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti se confruntă cu o lipsă acută de sânge, abia dacă se mai adună 200 de pungi pe zi, mergând şi cu caravana mobilă, deficitul fiind în prezent de 30 la sută, a declarat marţi, dr. Doina Goşa.

Centrul de Transfuzii Bucuresti spune ca sufera o criza acuta de sange
Centrul de Transfuzii Bucureşti spune că suferă o criză acută de sânge

"Trecem printr-o perioadă foarte grea, avem mare nevoie de donatori şi mă întreb dacă oamenii care au donat pentru răniţii din Colectiv nu s-ar putea mobiliza din nou", a spus directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti, potrivit news.ro.

Doina Goşa a precizat că luni a fost cu caravana mobilă la o companie şi abia a reuşit să adune 200 de pungi de sânge.

"Avem un deficit de 30 la sută faţă de necesar. Vreau să amintesc că avem 60 de spitale în Bucureşti, dintre care 14 sunt de urgenţă. Sunt multe operaţii la copii, sunt operaţii grele pe cord deschis, transplante. De aceea, fac apel la bucureşteni să doneze sânge, pentru că deficitul este acum prea mare", a mai spus Doina Goşa.

Ea a precizat că singurul ajutor constant vine de la Patriarhia Română, prin părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru, stareţul paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului. 

"Campania pentru donarea de sânge a părintelui Ciprian este constantă, luni ne-a trimis 45 de militari, dar avem nevoie de sprijinul tuturor", a adăugat directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti.

Etichete: campanie donare sange, centru transfuzii bucuresti, centrul transfuzii bucuresti, donare sange, sânge

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE