Lira sterlină- SCĂDERE la minimul ultimelor trei săptămâniLira sterlină a scăzut la minimul ultimelor trei săptămâni, după ce sondajele arată că mai mulţi britanici sunt în favoarea ieşirii din UE.

Lira sterlina- SCADERE la minimul ultimelor trei saptamani
Lira sterlină- SCĂDERE la minimul ultimelor trei săptămâni
Foto: psnews.ro

Luni dimineaţă lira a scăzut cu 0,95% în raport cu dolarul. Lira s-a depreciat în raport cu toate cele 10 valute principale, la două ore după ce studiile arată că britanici sunt pregătiţi să voteze ieşireadin UE.

Aşteptările ca lira să ajungă la un minim faţă de dolar luna viitoare au ajuns la maximul ultimilor şapte ani, informează mediafax.ro.

Banca Angliei a anunţat că îngrijorările legate de referendum afectează puternic creşterea economică a Marii Britanii, în timp ce organizaţiile financiare globale precum OECD sau FMI avertizează despre o prăbuşire a regatului dacă acesta votează pentru ieşirea din UE.

"Un vot pentru ieşirea din UE ar duce la o serie de incertitudini. Ar putea fi cu atât mai grav pentru UE încât ieşirea din spaţiul comunitar ar putea atrage acelaşi răspuns din partea mai multor membri", a spus Selah Trinh, de la Royal Bank of Canada.

Etichete: lira sterlină, UE

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE