LISTA DATORNICILOR. CFR Călători: Nu avem datorii la buget, figurăm în mod eronat pe această listăCFR Călători a solicitat oficial Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) rectificarea listei debitorilor în care apare eronat cu obligații restante la bugetul de stat și la bugetul asigurărilor sociale de stat de aproximativ 10,8 milioane lei, informează, joi, societatea de transport feroviar de călători.

LISTA DATORNICILOR. CFR Calatori: Nu avem datorii la buget, figuram in mod eronat pe aceasta lista
LISTA DATORNICILOR. CFR Călători: Nu avem datorii la buget, figurăm în mod eronat pe această listă

"CFR Călători nu înregistrează obligații fiscale restante la bugetul de stat și la bugetul asigurărilor sociale de stat. La data de 4 mai 2016, am sesizat Agenția Națională de Administrare Fiscală despre o neregulă în Lista debitorilor din comunicarea oficială a Ministerului Finanțelor Publice — ANAF. În această listă, la poziția 38, SNTFC CFR Călători SA figurează în mod eronat", precizează reprezentanții CFR Călători, într-un comunicat de presă. 

Reprezentanții societății de transport călători precizează că, în cursul lunii aprilie, prin mai multe documente transmise oficial de către ANAF, li s-a comunicat faptul că CFR Călători nu înregistrează obligații fiscale restante la bugetul de stat și la bugetul asigurărilor sociale de stat, întrucât acestea sunt solicitate la compensare cu TVA de recuperat în valoare de aproximativ 10,8 milioane lei, cifră care apare în tabelul debitorilor dat publicității.

Conform prevederilor Legii nr. 207/2015 Cod de Procedură Fiscală, "compensarea operează de drept la data la care creanțele există deodată, fiind deopotrivă certe, lichide și exigibile'.

Astfel, ANAF DGAMC are în lucru cererea de compensare a CFR Călători înregistrată în data de 25 martie 2016 pentru luna februarie. Această compensare reprezintă TVA-ul de recuperat de către CFR Călători de la ANAF în suma de chiar aproximativ 10,8 milioane lei, precizează compania.

În acest sens, CFR Călători a solicitat oficial ANAF rectificarea listei, primind asigurări că situația va fi remediată.

Etichete: ANAF, CFR, cfr calatori, CFR calatori datorii, lista datornicilor

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE