Lista fructelor şi legumelor care conţin cele mai multe pesticide. Care este cel mai NOCIVAlimentele din magazine pot reprezenta un adevărat pericol pentru sănătate. Astfel, un top realizat de Enviromental Working Group şi citat de realitatea.net arată care sunt cele mai nocive fructe şi legume care se găsesc în magazine. Potrivit sursei citate, căpşunile ocupă primul loc în top, fiind îmbuibate cu pesticide, pe locul doi situându-se merele.

Lista fructelor si legumelor cu pesticide
Lista fructelor şi legumelor cu pesticide

Concret, oamenii de ştiinţă care au întocmit topul notează că 98% din căpşunile care se găsesc în marile magazine conţin cel puţin un tip de pesticide, scrie Adevărul.

Topul legumelor şi fructelor contaminate: Căpşunile, țelină frunze, nectarinele, spanacul, piersicile, roşiile, merele, roşiile cherry, strugurii, ardeiul gras, cireşele și castraveţii.

Topul legumelor şi fructelor sigure pentru consum: Ananas, conopidă, avocado, porumb, mango, ceapă, papaya, sparanghel, kiwi, mazărea (congelată), pepene galben, vinete, grapefruit.

Alimentele nesigure sunt o adevărată sursă de infecţie pentru cei care intră în contact cu ele. Nu mai puţin de 200 de patologii, unele foarte grave, sunt cauzate de microorgansime sau substanţe chimice care se găsesc nu doar în în carne, lapte, ouă, peşte ci şi în legume şi fructe, dacă acestea nu au fost tratate corespunzător.

Specialiştii atrag atenţia că Uniunea Europeană are un lanţ de trasabilitate al alimentelor care îi obligă pe comercianţi să respecte reguli dure dacă vor să intre pe piaţă, dar nu pot oferi garanţii celor care preferă să cumpere alimente de la colţ de stradă sau din chioşcuri improvizate. Metalele grele şi pesticidele sau ierbicidele sunt doar câteva dintre substanţele chimice care pot afecta calitatea fructelor sau a legumelor, spune şi Nastasia Belc, directorul Institutului de Bioresurse Alimentare.

Specialista atrage atenţia că dacă, spre exemplu, ierbicidele şi pesticidele sunt folosite într-o doză mai mare decât este permis, fructele şi legumele reprezintă un real pericol pentru sănătate.

Cele mai afectate sunt persoanele cu imunitate scăzută, cum sunt bătrânii, sau cei cu un sistem imunitar vulnerabil, cum sunt copiii", a declarat Nastasia Belc. De pildă, fructele care nu au fost spălate bine dar care sunt folosite sunt un real pericol pentru consumator.

Etichete: fructe, legume, Lista fructe şi legume pesticide, pesticide, pesticide fructe, pesticide legume, top fructe, top legume

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE