"Lista ruşinii", publicată de ANAF în iulieAgentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va publicat în această lună lista cu datornicii care nu şi-au plătit obligaţiile fiscale în T2 2019, conform legislaţiei în vigoare.

"Lista rusinii", publicata de ANAF in iulie
"Lista ruşinii", publicată de ANAF în iulie

În "lista ruşinii" sunt incluse firmele care nu şi-au achitat obligaţiile fiscale către Fisc în T2 2019. "Lista ruşinii" este reglementată de Ordinului Ministerului Finanţelor Publice nr. 558/2016 privind Procedura de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii.

Obligaţiile fiscale pentru T2 2019 sunt aferente perioadei aprilie – iunie 2019. În cadrul listei sunt incluse doar firmele care au datorii fiscale de la 100.000 de lei în sus.

Ordinului Ministerului Finanţelor Publice (MFP) nr. 558/2016 privind Procedura de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii, regelmentează faptul că aceste obligaţii fiscale trebuiau plătite.

Pentru publicarea obligaţiilor fiscale restante, nu au fost avute în vedere sumele de rambursat/de restituit, întrucât art. 162 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, nu prevede acest aspect, conform site-ului ANAF.

Sunt publicate obligaţiile fiscale restante totale care depăşesc următoarele plafoane:
a) 500.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil;
b) 250.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu;
c) 100.000 lei, în cazul celorlalte categorii de debitori

ANAF va efectua modificări "în termen de 15 zile de la achitarea integrală a obligaţiilor fiscale datorate, organul fiscal central operează, din oficiu, modificările pentru fiecare debitor care şi-a achitat aceste obligaţii, în sensul eliminării din liste".

Etichete: ANAF, datorii firme, Fisc, lista rusinii ANAF

0/1 COMENTARII
Constantiniu Marcel
19 iul 10:31
+0
VOTURI
-0
VOI SINTETI IMBECILII CARE PRIN aNTIFRAUDA SI INSPECTIILE FISCALE SAU DECIZIILE DE IMPUNERE CATRE PERSOANELE FIZICE CARE MAI puneau 2 paie cruce, a ti falimentat tot, v ati distrus bugetarilor sursa de luat salariile si premele anuale. Zeci de mii de firme in faliment sau insolventa, nici o persoana fizica nu mai ruleaza bani sau mici afaceri din cauza politiei fiscale din Anaf care urmareste orice tranzactie deci bani la buget din impozite CUCU, a ti distrus cu japca voastra toata tara care este abandonata de forta de munca.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE