LISTA şcolilor şi grădiniţelor acreditate din Capitală. Nota ISMB către unităţile şcolareDupă scandalul de la Grădiniţa privată Flipper, care funcţiona fără autorizaţie, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a publicat pe site-ul instituţiei lista cu toate şcolile acreditate din Capitală. Totodată ISMB a cerut tuturor şcolilor să pună la dispoziţia părinţilor toate documentele care atestă acreditarea şi autorizarea unităţii de învăţământ.

LISTA scolilor si gradintelor acreditate din Capitala. Nota trimisa de ISMB catre unitatile scolare
LISTA şcolilor şi grădinţelor acreditate din Capitală. Nota trimisă de ISMB către unităţile şcolare
Foto: gandul.info

„Pentru a asigura informarea operativă şi exactă a părinţilor cu privire la situaţia actualizată a unităţilor de învăţământ particular acreditate/ autorizate din Municipiul Bucureşti, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a transmis astăzi, 29 martie 2016, o notă prin care se solicită directorilor acestor unităţi şcolare să pună la dispoziţia părinţilor toate informaţiile şi documentele care atestă acreditarea / autorizarea şcolii", se arată Într-un comunicat de presă al ISMB.

Informaţile privind unităţile de învăţămănt preuniversitar particular acreditate /autorizate se află deja postate pe prima pagină a site-ul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, la secţiunea Reţea Şcolară. 

VEZI AICI LISTA COMPLETĂ 

"Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti nu are, însă competenţa şi autoritatea legală de a verifica Asociaţiile, S.R.l.-urile O.N.G. –urile care pretind că funcţionează ca unităţi de învăţământ", se mai spune în comunicat.

De altfel, şi Ministerul Educaţiei a cerut inspectoratelor şcolare din toată ţara să „ asigure informarea părinţilor cu privire la lista actualizată a unităţilor de învăţământ preuniversitar particular acreditate/autorizate".

"În acest sens, inspectoratele şcolare vor colabora cu Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP) pentru a furniza o imagine la zi a acestor informaţii. Lista va fi elaborată într-un format accesibil publicului larg şi va fi afişată atât la avizierele inspectoratelor şcolare judeţene, cât şi pe prima pagină a site-urilor inspectoratelor şcolare/instituţiilor conexe", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei.

Măsurile au fost luate după ce directoarea unei grădiniţe private din Capitală a fost filmată în timp ce bătea copiii. Grădiniţa "Flipper" funcţionează fără autorizaţie din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP).

CITEŞTE ŞI Câte locuri au rămase libere în Bucureşti după prima etapă de ÎNSCRIERE ÎN CLASA PREGĂTITOARE

Etichete: gradinita copii batuti, gradinita flipper, gradinite acreditate, ISMB, scoli acreditate

0/1 COMENTARII
astrid
30 Jan 11:42
+0
VOTURI
-0
Inca nu am vazut nicaieri o lsita oficiala a gradinitelor particulare acreditate (sau ma ratat eu aceasta informatie?). Copiii mei au mers si unul mai merge inca la Puiutul Pufos din sectorul 3 care este precis acreditata si are un personal exceptional, verificat de 3 ani de experienta a copiilor mei acolo. Dar eu am avut noroc. Sora-mea sta in Cotroceni si este disperata. Trebuie sa-si inscrie fetita la gradi si nu stie unde sa se indrepte in zona aceea...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE