Liviu Dragnea a fost ales preşedintele Deputaţilor; Tăriceanu, preşedintele SenatuluiCălin Popescu Tăriceanu a fost reales în funcţia de preşedinte al Senatului, el fiind propunerea PSD şi ALDE şi singura nominalizare a partidelor pentru această funcţie. Tot miercuri şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost ales în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, cu 216 voturi pentru şi 101 împotrivă.

Dragnea si Tariceanu
Dragnea şi Tăriceanu

Împotriva lui Tăriceanu au votat 40 dintre senatorii prezenţi. Din totalul de 136 de senatori, doar 127 au votat, iar două voturi au fost declarate nule.

Co-preşedintele ALDE şi actualul preşedinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost singura propunere pentru şefia Senatului, după ce PNL, USR şi PMP au refuzat să facă vreo nominalizare, iar UDMR a anunţat că îl va susţine pe Tăriceanu.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, după alegerea sa la şefia Camerei Deputaţilor, că Legislativul nu mai trebuie să mimeze activitatea de control a celorlalte puteri pentru că ''Parlamentul este locul unde se naşte legea, dar şi locul unde se stopează abuzul în aplicarea ei''.

Liviu Dragnea a subliniat că Parlamentul este o insitituţie cu o reputaţie discutabilă în ultimii ani, afirmând că este misiunea noilor aleşi să refacă reputaţia Legislativului. A doua misiune ''esenţială'' a actualului Parlament este aceea de a face ordine în legislaţia românească, a susţinut liderul PSD. ''S-au adoptat în decursul anilor prea multe legi care se bat cap în cap'', a adăugat Dragnea.

Noul preşedinte al Camerei Deputaţilor a afirmat că va iniţia un proces parlamentar prin care - împreună cu instituţiile abilitate ale statului şi în primul rând cu Guvernul - Parlamentul să facă ordine în legislaţie şi să clarifice raporturile dintre instituţii.

''Această ordine este una dintre condiţiile fundamentale pentru aplicarea legii în România. Ţine de noi să restabilim puterea instituţională a Parlamentului. (...) Activitatea de control a instituţiilor pe care Parlamentul este abilitat să o exercite nu trebuie să mai fie mimată. De asemenea, vreau să transmit un mesaj foarte puternic: Parlamentul este locul unde se naşte legea, dar şi locul unde se stopează abuzul în aplicarea ei. Anul 2017 şi anii care urmează nu sunt uşori. Toţi ne-am angajat în această campanie electorală să producem creştere economică susţinută şi să aducem bunăstare românilor. Este datoria noastră, a parlamentarilor români să facem legi bune şi clare, să îi ajutăm pe români să creadă în România'', a fost mesajul lui Dragnea.

Camera Deputaţilor a ales, miercuri, cu 312 voturi "pentru" şi 3 ''împotrivă'' componenţa Biroului Permanent, potrivit configuraţiei politice rezultate în urma alegerilor parlamentare din 11 decembrie.

Biroul permanent va fi format din preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea (PSD), vicepreşedinţi Florin Iordache (PSD), Gabriel Vlase (PSD), Rovana Plumb (PSD) şi Cătălin Predoiu (PNL).

Funcţiile de secretari în Biroul Permanent vor fi ocupate de Marcel Ciolacu (PSD), Ioan Bran (PSD), Mugurel Cozmanciuc (PNL) şi Cristian Ghinea (USR).

Chestorii Camerei Deputaţilor vor fi Mircea Drăghici (PSD), Andrei Gerea (ALDE), Seres Denes (UDMR), Valeriu Steriu (PMP).

Grupul minorităţilor naţionale nu va avea niciun reprezentant în Biroul Permanent.

Etichete: Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea, parlamentul româniei, presedinte camera deputatilor, preşedinte Senat

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE