LIVIU DRAGNEA, audiat de procurori. Liderul PSD a stat la coadă pentru a intra în sediul DNA



Liderul PSD, Liviu Dragnea, s-a prezentat luni dimineață, la DNA, fiind citat în dosarul în care este cercetat alături de fosta soție, Bombonica Prodana. Dragnea a stat la coadă pentru a intra în sediul DNA. "Aşa cum se stătea la coadă la pâine, se stă la coadă la DNA astăzi. E o regie frumoasă, chiar astăzi de ziua preşedintelui Iohannis. E un cadou frumos", a comentat pesedistul.

UPDATE 16.15 Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Livia Săplăcan, a declarat, despre coada care s-a format luni dimineaţă la DNA, că "nu este absolut nimic deosebit, este o zi normală de lucru la DNA", precizând că s-a întâmplat ca la aceeaşi oră să fie la filtru mai mulţi suspecţi, inculpaţi sau martori.

"Fiind o procedură un pic mai complicată, s-a făcut ceea ce dumneavoastră numiţi coadă. (...) Sunt peste 7.000 de dosare înregistrate şi se întâmplă ca, în acceaşi zi, la structura centrală să fie, la aceeaşi oră, mai multe persoane. După cum aţi constatat, două dintre acestea au venit ca să ia la cunoştinţă, conform Codului de procedură penală, faptul că li s-a instituit măsura asigurătorie a sechestrului. O altă persoană a venit ca să ia act că a devenit, din suspect, inculpat", a spus Livia Săplăcan.

Purtătorul de cuvânt al DNA a subliniat că nu a fost nimic excepţionat luni, a fost o zi normal de lucru, precizând că, de exemplu, în 9 iulie, Biroul de presă a emis nouă comunicate, în care anunţa diferite măsuri, cum ar fi percheziţii, măsuri preventive şi trimiteri în judecată.

Luni, în jurul orei 10.00, mai multe persoane au venit în acelaşi timp la DNA, fiind nevoite să stea la coadă, care s-a întins de la filtrul de intrare până la uşa de acces în instituţie.Printre persoanele care au stat la coadă la DNA au fost preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi Alexandru Ciocâlteu, fost manager al Spitalului Clinic de Urgenţă "Sfântul Ioan" din Bucureşti.

UPDATE 11.05 Liviu Dragnea a declarat, la ieşirea de la DNA, că nu a fost pus sub acuzare pentru noi fapte şi că are toate şansele să rămână liber până la alegerile parlamentare. 

Dragnea a așteptat timp de 15 minute înainte să intre la Direcția Națională Anticorupție (DNA) deoarece se formase o coadă": "Aşa cum se stătea la coadă la pâine, se stă la coadă la DNA astăzi. E o regie frumoasă, chiar astăzi de ziua preşedintelui Iohannis. E un cadou frumos", a declarat Dragnea.

"Crime odioase de genul celei pentru care eu sunt chemat aici: și anume două angajate care veneau sau nu veneau la serviciu la o instituție pe care nu o conduceam eu. Sigur că și asta trebuie pedepsită, chiar cu închisoarea pe viață. Dacă e să discutăm, e frumoasă și coada la DNA, cum se stătea înainte la pâine. Eu nu comentez, vă spun faptele ca un reporter. Luni m-am uitat pe hârtii, a fost pusă în mișcare acțiunea penală. Marți a fost sunat avocatul și azi am venit. Eu aș fi venit și mai devreme, dar avocatul meu a fost plecat din țară", a mai comentat Dragnea.

Dragnea a mai arătat că nu crede că dosarul de la DNA îi va crea probleme, după condamnarea primită în dosarul „Referendumul".

Am înţeles că nu, de la condamnare încoace, dacă mai fac vreo crimă de genul acesta, dar s-a depăşit nivelul de teamă. Până la urmă, după atâţia ani, au fost ani grei pentru mine, pentru familia mea, să plătesc pentru un referendum care l-a ţinut în continuare pe Băsescu acolo, s-au depăşit toate astea. Până la urmă noi mergem înainte. Eu merg înainte până la alegerile parlamentare. Am toate şansele să rămân liber până la alegerile parlamentare, chiar şi într-un ritm foarte alert, pentru că vreau să câştigăm alegerile", a adăugat Liviu Dragnea, scrie news.ro.

Liviu Dragnea a venit luni la DNA, pentru a fi audiat în dosarul în care este urmărit penal pentru instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual, fapte pe care le-ar fi comis în perioada în care a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Dragnea a stat la coadă pentru a intra în sediul DNA, mai multe persoane aşteptând să intre în sediul Direcţiei Anticorupţie. 

Printe acestea şi medicul Alexandru Ciocâlteu, fost manager al Spitalului Clinic de Urgență "Sf. Ioan" din București, acuzat de luare de mită într-un dosar.

De asemenea, la DNA a fost şi fostul ministru Constantin Niță, în dosarul în care este cercetat că i-ar fi cerut unui om de afaceri un comision de 5% din valoarea unui contract.

La ieșirea din sediul DNA, Niță a susținut că nu ar trebui să aibă nicio legătură cu dosarul: ''Din punctul meu de vedere, n-ar trebui să am nicio legătură cu acest dosar. Însă respect munca procurorilor, după cum și eu am dreptul să mă adresez, și o voi face, până în pânzele albe, fie la instanțele naționale, fie la cele internaționale''.

În cazul lui Niţă, procuorii au instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor imobile "până la concurența sumei de 435.823 lei, reprezentând obiectul infracțiunii de trafic de influență reținută în sarcina inculpatului":

"Din probatoriu a rezultat că suma respectivă a fost primită de inculpatul Niță Constantin de la un om de afaceri, în două tranșe, de 30.000 euro, respectiv 303.118 lei, în schimbul exercitării influenței sale asupra primarului unui municipiu și a promisiunii că interveni pe lângă acesta pentru a-l determina să agreeze semnarea și buna derulare a contractului cu firma omului de afaceri.

Această măsură asigurătorie a fost dispusă de procurorii anticorupție în vederea confiscării speciale și pentru garantarea executării cheltuielilor judiciare." 

Potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres,  citarea lui Liviu Dragnea ar avea legătură cu o posibilă schimbare a încadrării juridice.

La sosirea la sediul DNA, liderul PSD nu a dorit să facă declarații. "Nu vreți să vorbim la ieșire", le-a spus el jurnaliștilor prezenți. Întrebat dacă și-a început săptămâna la DNA, Dragnea a replicat: ''E un cadou pentru cineva''.

Liviu Dragnea este urmărit penal de procurorii DNA pentru instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și la fals intelectual, ambele în formă continuată, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv președinte al organizației județene a unui partid politic.

"În perioada iulie 2006 — decembrie 2012, suspectul Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv de președinte al organizației județene a unui partid politic, cu intenție, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, să își încalce atribuțiile de serviciu prin menținerea în funcție și implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiași instituții", informa DNA la 6 aprilie într-un comunicat.

Bombonica Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea, este urmărită penal de procurorii anticorupție în același dosar, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Fapta ar fi fost comisă în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și șef serviciu Secretariat din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman, după cum anunța DNA pe 24 martie.

Procurorii susțin că Bombonica Prodana (fostă Dragnea), care are calitatea de suspect în dosar, în perioadele 3 martie — 1 august 2008 și 3 iulie 2009 — 1 august 2010, prin încălcarea cu știință a atribuțiilor de serviciu, deși a cunoscut faptul că două subordonate încadrate în funcții de referent nu s-au prezentat la serviciu și nu au respectat prevederile contractului individual de muncă și fișa postului, nu a întreprins niciun demers de sancționare a persoanelor respective.

Etichete: coada DNA, DNA, Liviu Dragnea, Liviu Dragnea DNA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h