LIVIU DRAGNEA, URMĂRIT PENAL în dosarul fostei soţii. Ce ACUZAŢII îi aduce DNALiderul PSD, Liviu Dragnea, este urmărit penal în dosarul fostei sale soţii, Bombonica Prodana. Dragnea este acuzat de procurori de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, în timp ce fosta soţie este acuzată de abuz în serviciu. Social-democratul a fost citat, miercuri, la DNA, pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile.

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

UPDAZE 14.35 Liviu Dragnea este urmărit penal.

DNA precizează că procurorii au dispus extinderea urmăririi penale față de suspectul  DRAGNEA NICOLAE LIVIU, la data faptelor președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv președinte al organizației județene a unui partid politic, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de: instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată şi instigare la fals intelectual, în formă continuată. 

"În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:   În perioada iulie 2006 - decembrie 2012, suspectul Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv de președinte al organizației județene a unui partid politic, cu intenție, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman să își încalce atribuțiile de serviciu prin menținerea în funcție și implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiași instituții.

În realitate cele două persoane și-au desfășurat activitatea la sediul organizației județene Teleorman a partidului politic al cărui președinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă.

Această conduită infracțională a fost de natură să aducă persoanelor respective avantaje patrimoniale necuvenite, respectiv plata drepturilor salariale în cuantum total de 91.362 lei precum și operarea în carnetul de muncă a vechimii în muncă corespunzătoare. Suspectului Dragnea Nicolae Liviu i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală", precizează DNA.

UPDATE 14.16 Liviu Dragnea este suspect în dosarul fostei soţii, Bombonica Prodana. "Este vorba despre acelaşi dosar în care a fost chemată soţia mea. Sunt suspectat că două angajate de la Direcţia de Protecţie a Copilului care nu ar fi venit la serviciu şi aş fi îngăduit acest lucru şi am calitatea de suspect. Am luat act. Nu cred că situaţia aduce un prejudiciu de imagine partidului, vom vedea la alegeri", a declarat Liviu Dragnea, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Acesta a mai precizat că fosta sa soţie, Bombonica Prodana, nu a făcut nicio angajare şi "nici nu a intervenit la conducere".

Liviu Dragnea a sosit la DNA în jurul orei 14.00. Liderul PSD nu a dat detalii în ce calitate a fost chemat de procurorii anticorupţie. 

Potrivit unor surse judiciare, Dragnea ar fost citat intr-un nou dosar şi are calitatea de suspect,  relatează România TV.

Şi fosta soţie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, a fost recent la DNA, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, alături de foşti şefi din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

Etichete: Liviu Dragnea, Liviu Dragnea DNA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE