Liviu Dragnea: Victor Ponta are instrumentele necesare pentru a-l demite pe OpreaPreședintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit despre situația creată în urma decesului tânărului polițist motociclist aflat în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea. Dragnea spune că decizia demisiei de onoare îi aparține strict lui Gabriel Oprea, iar Victor Ponta este singurul care îl poate demite din funcția guvernamentală pe șeful UNPR.

Liviu Dragnea cere evaluarea ministrilor
Liviu Dragnea cere evaluarea miniștrilor

Iată declarațiile lui Liviu Dragnea: "Este o tragedie, un tânăr polițist în uniformă a murit îndeplinind ordinele superiorilor. 

Există două aspecte: un aspect legat de legalitate - mă abțin să îl comentez dar și eu și toată opinia publică vrea foarte curând răspunsuri despre responsabili, despre cine se face vinovat, dacă sunt vinovați. Și eu am aceeași opinie ca și dl Gabriel Oprea. Nimeni nu e mai presus de lege și nu vrem să susținem pe nimeni dacă se va dovedi în urma anchetei că e vinovat, sunt martori, cred că Poliția și Parchetul au toate datele să ducă ancheta la sfârșit pentru a afla public adevărul. Îmi exprim regretul.

Al doilea aspect e legat de onoare. Din câte știu eu, dl Oprea a spus că este un om de onoare. Am mai fost întrebat despre dacă își dă demisia sau dacă va fi demis. Înterbarea despre demisie trebuie adresată dlui Oprea, întrebarea dacă va fi demis trebuie adresată domnului Ponta. Vom avea și o discuție în coaliție, însă nu vreau să politizăm foarte mult această tragedie.

Mi se pare foarte clar din punct de vedere al legalității și onoarei. Fiecare om stabilește cum acționează din punct de vedere al onoarei. Nu vreau să politizez. Nu cred că cine încearcă să obțină un capital politic din această tragedie face bine. 

Cred că au trecut foarte multe zile și s-a făcut o mare greșeală în ceea ce privește comunicarea. Nu a fost o întâmplare lipsită de importanță. Repet, un tânăr polițist a murit în uniformă îndeplinind ordinele. Instituțiile ar fi trebuit să reacționeze repede. Legat de demisie e o problemă legată strict de cei care ar fi terbuit să prezinte demisia. DAcă premierul Ponta consideră că Oprea trebuie demis, are instrumentele necesare. PSD-ul nu are ce să caute în acest subiect și nici nu va intra, nu va avea nicio abordare politică. În privința coaliției, ne intresează în continuare ca guvernarea să fie stabilă și să se desfășoare cu eficiență. 

Eu am avut o discuție cu primul-ministru despre eventualitatea în care premierul are de gând să înlocuiască unii miniștri sprijiniți de PSD, pentru ca misiunea guvernamentală să fie eficientă, dar nu despre miniștrii de la alte partide." 

Etichete: gabriel oprea, Liviu Dragnea

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE