Un nou tun marca Liviu Negoiţă: 4,3 milioane euro pentru curăţarea parcurilorLiviu Negoita plateste 4,3 milioane euro pentru curatarea parcurilor
Liviu Negoiță plătește 4,3 milioane euro pentru curățarea parcurilor

Pe 14 aprilie 2011, Primăria Sectorului 3 a atribuit firmei Cris Garden SRL un contract de 5,8 milioane de lei (1,38 milioane euro) pentru reabilitarea terenului din parcurile aflate în administrarea instituţiei. Suprafaţa de teren la care se referă contractul este de 19 hectare.

“Lucrările solicitate au ca scop reabilitarea terenului în parcuri, respectiv înlocuirea stratului vegetal şi gazonarea suprafeţelor reabilitate în parcuri. Pentru realizarea lucrărilor de decopertare a stratului vegetal şi refacerea acestuia este necesară scoaterea gardului împrejmuitor din zona reabilitată. Acesta va fi reparat şi montat ulterior pe poziţia iniţială”, se menţionează în caietul de sarcini publicat de Direcţia Parcurilor Sector 3.

În sarcina firmei care a câştigat licitaţia a intrat, de asemenea, scoaterea buturugilor, defrişarea vegetaţiei spontane, decopertarea la o adâncime de 20 cm, săparea solului, refacerea stratului vegetal, afânarea şi nivelarea acestuia şi însămânţarea gazonului şi udarea vegetaţiei plantate.

Durata contractului este până la 31 decembrie 2011. Pe 12 septembrie însă, Primăria Sectorului 3 a încheiat un acord-cadru tot pentru lucrări de reabilitare a terenului din parcuri şi cu aceeaşi firmă Cris Garden, în valoare de 3 milioane euro. De această dată, durata acordului este de doi ani.

Mai exact, Liviu Negoiţă vrea să plătească aproximativ 1,5 milioane euro pe an pentru curăţarea parcurilor de "corpuri străine" şi "vegetaţie spontană" şi plantarea ulterioară de gazon.

"Pentru imbunatatirea calitativa a amplasamentului din punct de vedere functional, urbanistic, constructiv si estetic se propun lucrari de reabilitare a terenului, desfasurate in urmatoarea succesiune: inlaturarea tuturor elementelor care nu intra in viitoarea amenajare, scoaterea buturugilor, sapatura si spargere mecanizata a cimentului in zonele in care sunt amplasate diferite resturi de fundatii si platforme din beton, indepartarea vegetatiei suprafetelor supuse reabilitarii prin scoaterea vegetatiei spontane, refacerea stratului vegetal nou cu pamant vegetal, aplicarea ingrasamintelor chimice, udarea vegetatiei plantate si a suprafetelor gazonate", se arată în documentaţia de atribuire.

Spre deosebire de primul contract, acordul-cadru nu mai prevede scoaterea gardului imprejmuitor din zona reabilitata, repararea şi montarea acestuia pe pozitia iniţială.

Tot pentru parcuri, primarul Liviu Negoiţă, a închiriat în acest an gîşte, raţe, lebede şi păuni de 120.000 de lei (30.000 euro). De asemenea, pe 22 iunie 2011, Direcţia Parcuri din cadrul Primăriei Sectorului 3 a atribuit Diviziei de Securitate a BGS un contract de 191.000 euro pentru Servicii de pază, monitorizare, intervenţie, servicii medicale de urgenţă şi acţiune în caz de dezastre sau calamităţi. Asta în condiţiile în care, în atribuţiile Poliţiei Locale – instituţie aflată tot sub tutela Consiliului Local Sector 3, intră şi supravegherea spaţiilor publice, aşa cum sunt parcurile.

Etichete: contract, gazon, Liviu Negoiţă, parcuri

0/0 COMENTARII
Anonimul
18 Nov 08:28
+0
VOTURI
-0

Fratilor, mai e ceva virgin in tarisoara noastra ? Nu jigniti ideea de taran, taranul in sine. Acesta este un iubitor de natura, vegetatie, de sanatate, traieste intr-o comuniune cu aceasta. Cei ce ne fac onoarea sa ne conduca nu sunt nici tarani, nici oraseni, sunt nimic. De la nimic nu te poti astepta la ceva. Fura, defrijeaza, mint, "restructureaza",intr-un cuvant distrug.

fifi
17 Nov 21:15
+0
VOTURI
-0

Poate le-ati sugera colegilor dumneavoastra de la Realitatea sa faca o ampla ancheta despre mitocanul de Negoita, care a facut o varza din parcul IOR si a cheltuit ca nesimtitul, in loc sa reabiliteze blocurile din sector, de exemplu. Ar fi fost o activitate muuuuuuult mai utila si apreciata. In loc de asta, el "defriseaza vegetatia spontana", in timp ce Printul Charles face reclama padurilor virgine din tara asta, adica tot un fel de "vegetatie spontana"... Dar taranul n-o sa inteleaga niciodata ca multa verdeata inseamna mai multa sanatate, ca doar ea curata aerul poluat, nu ma-sa cu aspiratorul...

Sorin
17 Nov 20:14
+0
VOTURI
-0

Cam multi bani pentru niste parcuri , dar deh e de la Putere ,isi permite sa arunce cu banii in stanga si in dreapta.

Dan
17 Nov 17:31
+0
VOTURI
-0

Pai de unde sa-si faca el palatul ala, ca doar na venit cu bani de la ma-sa d-acasa ?

Carla
17 Nov 17:11
+0
VOTURI
-0

Grija pentru tot ce-i verde este o traditie in acest minunat partid. Negoita arunca banii pe fereastra pentru cateva parcuri, Udrea pentru frunze in timp ce restul din partid taie frunza la caini. Big up!

Anonimul
17 Nov 12:36
+0
VOTURI
-0

Cred ca multora dintre dvs., in loc de creier aveti fumuri portocalii sau, n-aveti nimic in tartacuta. Nimeni nu contesta ceea ce a facut dl. Liviu Negoita, problema se pune, cu ce pret.

Va rog mai faceti cate o tura prin Bucuresti, si popositi in Parcul Garii de Nord, a devenit o rusine a Bucurestiului. Mizerie, aurolaci, drogati, curve, tot tacamul.

Oricine vine cu trenul la Bucuresti se va speria de ce va vedea in parc.

Oare dna ministru Anca Boagiu, nu se uita niciodata pe geam ?

carlig
17 Nov 23:00
+0
VOTURI
-0

Mai da un tun ca nu mai prinde un nou mandat. Ce viata pe el... Asa a incercat si Apostu , da' nu a cotizat cat trebuia si a fost "prins". Iar ce zici tu despre parcul de la Gara , ce pot spune , nu-i poti interzice lu' tanti Udrea sa nu se plimbe p-acolo...

marin
17 Nov 12:17
+0
VOTURI
-0

liviu negoita este schigiut de presa USL-ista

marin
17 Nov 12:09
+0
VOTURI
-0

presa usl-ist loveste din nou

marin
17 Nov 12:09
+0
VOTURI
-0

mai bine ati verifica ce face vanghelie. cred ca acolo e marea problema .

sorinel
17 Nov 12:08
+0
VOTURI
-0

liviu negoita a facut mai mult pentru sectorul 3 decat orice alt primar

Dan
17 Nov 17:30
+0
VOTURI
-0

BA amaratule ! Tu spui cam asa _ nu are nimic daca fura daca-i de-al nostru, PDL-ist !Ai idee cat de prost esti ?

Deabia astept sa scapam de voi, PDL-hoti nemernici !

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE