Locuitorii din Drumul Taberei ar putea cere despăgubiri pentru metroul abandonatLucările la metroul din Drumul Taberei întârzie, din cauza lipsei de finanțare, în ciuda promisiunilor autorităților. Locuitorii din zonă au de suferit atât din cauza traficului infernal, cât și a scăderii prețurilor apartamentelor, dar și a prafului pe care sunt nevoiți să îl înghită zilnic. Ar putea ei însă să ceară despăgubiri? 

Statia Favorit - sursa foto Magistrala5.ro
Stația Favorit - sursa foto Magistrala5.ro

Ar putea să ceară, în instanţă, daune de la Metrorex, beneficiarul lucrărilor, şi Guvern, scrie România Liberă. Dar "în sistemul românesc de justiţie, judecătorii nu sunt foarte revoluţionari şi orice prejudiciu trebuie dovedit. Atunci tu trebuie să cuantifici, în bani, în ce a constat dauna ta. Aici este principala dificultate. Teoretic, în procesul civil tu poţi să ceri despăgubiri oricui îţi aduce prejudicii. Asta nu e o problemă. Problema este cum interpretează judecătorul acele daune", a explicat Nicuşor Dan, preşedintele Asociaţie "Salvaţi Bucureştiul", una dintre organizaţiile cele mai active în lupta cu excesele urbanistice ale autorităţilor.

Prin urmare, pentru a avea o şansă, un cetăţean nemulţumit trebuie să găsească un prejudiciu concret. "Eventual, poţi să încerci să dovedeşti că ţi-a scăzut valoarea de piaţă a apartamentului pe care tu vrei să îl vinzi. Asta ar fi un tip de daună cât de cât cuantificabilă", e una dintre soluţiile găsite de Nicuşor Dan.

De aceeaşi părere este şi un avocat specializat în Drept civil, consultat de România liberă. Acesta le recomandă locuitorilor să caute daune care pot fi demonstrate cu acte. "Şantierul fiind pe domeniu public, e mai greu de dovedit că ţi-a cauzat un prejudiciu. Un cetăţean poate să facă altceva. Urmare a faptului că există şantierul ăla acolo şi s-a îngreunat circulaţia, poate să dovedească că el consumă, să zicem, doi litri de combustibil în plus pe zi. Asta poate să facă. Dacă îi afectează sănătatea, trebuie să aducă o dovadă de la medic", a precizat avocatul, care nu a dorit, totuşi, să-i fie citat numele.

Între timp, lucrările la metroul de Drumul Taberei s-au reluat, momentan în așteptarea finanțării de la Uniunea Europeană. Despre stadiul lucrărilor și o galeri foto, găsiți aici. 

Etichete: Drumul Taberei, magistrala M5, metrou drumul taberei, Sectorul 6

0/1 COMENTARII
Cătălin
14 May 20:01
+0
VOTURI
-0
Și după finalizarea lucrărilor când prețul apartamentului îi va crește considerabil va merge la instanță și îi va cere acesteia să dea banii înapoi ? Ce vă mai cacă mintea aia ...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE