Locuitorii din Prelungirea Ghencea sunt revoltaţi. Ce decizie a luat Primăria CapitaleiLa 10 ani de când promite lărgirea străzii Prelungirea Ghencea, Primăria Capitalei încă nu ştie cum va arată proiectul cerut de cei 20.000 de locuitori din zonă. Dacă iniţial se vorbea de un drum cu şase benzi, acesta a fost modificat apoi la patru benzi, iar acum se discută despre unul cu patru benzi şi linie de tramvai, potrivit economica.net.

Locuitorii din Prelungirea Ghencea sunt revoltati
Locuitorii din Prelungirea Ghencea sunt revoltaţi

Primăria Municipiului Bucureşti are în vedere realizarea unui nou studiu de fezabilitate pentru lărgirea Prelungirii Ghencea, care să includă patru benzi auto şi linie de tramvai, potrivit declaraţiilor Primarului Sectorului 6, Gabriel Mutu, din cadrul unei întâlniri cu membrii Asociaţiei de cartier.

Noul plan ce include şi linia de tramvai nu este însă agreat de locuitorii din zonă.

Nu ni se pare fezabil. Nu este timp! Nu mai putem aştepta să se modifice iar proiectul", a spus pentru economica.net Delia Mihalache, unul dintre fondatorii Aosciaţiei Prelungirea Ghencea.

Aceasta mai spune că nimeni din cadrul municipalităţii nu i-a informat cu privire la noul plan şi că aşteaptă de mai bine de trei luni să intre în audienţă la Primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Reprezentanţii proiectantului, firma Search Corporation, au confirmat faptul că la nivelul Primăriei Capitalei încă se discută mai multe variante despre cum va arăta proiectul, acesta nefiind definitivat.

Situaţia este cu atât mai neclară cu cât se pare că au fost declanşate procedurile de expropriere, dar nu se ştie dacă se vor face pentru un drum de patru sau cu şase benzi, potrivit reprezentantei Asociaţiei.

„Noutăţi despre exproprierile pentru lărgirea Prelungirii Ghencea: cel puţin un vecin a primit înştiintare ca vor veni din partea PMB să facă măsurători pe proprietate în 10 octombrie. Să sperăm că aşa se va întâmpla cu toţi cei 200 de proprietari. Şi repede, că de 10 ani aşteptăm asta!", se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Asociaţiei de cartier.

Referitor la exproprierile pentru lărgire, banii necesari au fost viraţi într-un cont special al Primăriei Capitalei, a mai spus primarul Sectorului 6, care a menţionat că există încă probleme tehnice, cadastrale, întrucât unele terenuri se suprapun şi au o situaţie juridică incertă în ceea ce priveşte proprietarii.

Etichete: locuitori prelungirea ghencea, Prelungirea Ghencea, Primăria Capitalei

0/4 COMENTARII
Oliviu
29 Sep 13:51
+0
VOTURI
-0
e clar! incep tergiversarile, nu vor sa il faca... inseamna ca nu trebuie sa ne mai agitam cu largirea acestui drum. adioooo largire si modernizare.
artiom
29 Sep 11:05
+0
VOTURI
-0
pai la ce le trebuie tramvai? Oamenii vor sa stea cu curul in masina nu in tramvai! Ce noi suntem tara europeana?! Nu frate, ce mijloace de transport in comun?
vald
29 Sep 10:49
+0
VOTURI
-0
Hm, de ce nu or vrea tramvai? toti sunt cu masini? Oricum, daca ar fi loc de 6 benzi nu ar fi rau, dar daca nu si 4 benzi ar fi foarte bine. Insa fiind drum nou sper ca le spune cineva sa prevada si banda de biciclete... asa ar trebui procedat cu toate drumurile refacute.
ion
28 Sep 20:16
+0
VOTURI
-0
Oameni buni, stati linistiti! Totul este rezolvat! Strada nu se mai largeste. Se adanceste!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h