LOCURI PARCARE BUCUREŞTI. Se CONSTRUIESC MII de parcări de reşedinţă, la marile bulevarde. LISTĂLOCURI PARCARE BUCUREŞTI. Bucureştenii vor putea beneficia de noi locuri de parcare de reşedinţă, construite chiar la marile bulevarde, dacă un proiect de hotărâre de Consiliu Local Sector 4 privind amenajarea unor parcări în spic pe marile artere de circulaţie şi preluarea altora deja existente la Administraţia Străzilor va fi aprobat favorabil, vineri.

Locuri de parcare
Locuri de parcare
Foto: Bogdan Chitu Facebook

LOCURI PARCARE BUCUREŞTI.  Practic, administraţia locală a anunţat că intenţionează să amenajeze mii de noi locuri de parcare de reşedinţă, construite în spic la marile bulevarde. În paralel, ar urma să fie preluate şi locurile de parcare existente deja pe arterele administrate de Administraţia Străzilor Bucureşti.

"Având în vedere numeroasele solicitări ale cetăţenilor din Sectorul 4 cu privire la amenajarea de noi locuri de parcare de reşedinţă, problematica ridicată de lipsa unei corelări a legislaţiei privind înmatriculările de autovehicule cu legislaţia referitoare la asigurarea locurilor de parcare pentru toate autovehiculele înmatriculate, atât în zona adreselor ce figurează pe certificatele de înmatriculare, cât şi pe străzile unde acestea staţionează în timpul tranzitului, precum şi lipsa acută a spaţiilor de parcare la nivelul Sectorului 4, propun darea în administrare a Consiliului Local Sector 4 a parcărilor de utilitate publică (în spic) existente pe străzile principale aflate în administrarea CGMB - Administraţia Străzilor pentru amenajarea acestora ca parcări de reşedinţă", se specifică în expunerea de motive a proiectului de hotărâre de Consiliu Local Sector 4 semnată de primarul Daniel Băluţă.

LOCURI PARCARE BUCUREŞTI.  În condiţiile propuse, şoferii care în prezent îşi lasă maşinile pe marile artere de circulaţie când se află în tranzit prin Sectorul 4 nu vor mai putea face acest lucru după intrarea în vigoare a noilor reguli, întrucât locurile de parcare de reşedinţă vor fi plătite de alţi şoferi care locuiesc în zonă.

Trotuarele vor fi "tăiate" pentru a face loc noilor parcări în spic

LOCURI PARCARE BUCUREŞTI.  Pentru a putea construi noile locuri de parcare în spic, administraţia locală intenţionează să reamenajeze trotuarele de pe marile bulevarde. În plus, va fi permisă parcarea pe trotuarele largi, cu o condiţie imperioasă pentru şoferi: să lase minim doi metri liber pe trotuar pentru accesul pietonilor.

"Proiectul va intra în dezbaterea Consiliului în ședința de vineri și vizează în principal, crearea de noi locuri de parcare cu intrare din bulevarde, cu singura condiție obligatorie – aceea ca pietonilor să le fie rezervat pentru deplasare un minim de 2 metri lățime. Pe această din urmă parte a trotuarului, parcatul va fi interzis cu desăvârșire! În paralel, vom intensifica acțiunile privind ridicarea mașinilor abandonate pentru a reintroduce în circuitul public locurile de parcare pe care acestea le ocupă. Până în prezent, am eliberat deja peste 700 de astfel de locuri de parcare.

Fac un apel către cetățenii sectorului 4 prin care îi rog ca în această perioadă de tranziție, să evite parcarea vehiculelor pe ambele părți ale trotuarelor, împiedicând astfel atât accesul pietonal, cât și cel al utilajelor de salubrizare. Poliția Locală a Sectorului 4 va sancționa proprietarii vehiculelor care vor parca pe rândul al doilea, adică pe partea dinspre spațiul verde aferent blocurilor", anunţă primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă care a ataşat pe pagina de Facebook şi o imagine explicativă în acest sens.

LOCURI PARCARE BUCUREŞTI. Proiectul privind amenajarea unor parcări de reşedinţă în spic pe marile artere de circulaţie din Sectorul 4 poate fi consultat integral aici.

Etichete: Bucureşti, Capitală, locuri parcare bucuresti, parcare bucuresti, Primăria Capitalei

0/11 COMENTARII
Dana
31 mar 17:46
+0
VOTURI
-0
de ce nu sunt si anexele scanate in documente prezentate? unde vor fi intreprinse lucrarile?
Doru
30 mar 22:38
+0
VOTURI
-0
Problema e mai, Boul site-ului (cris), ca pietonii nu sunt saraci, toti au masini, insa aleg sa mearga si pe trotuar. Toti oamenii au masini, diferenta dintre ei fiind ca unii nu ar trebui sa-si ia, fiind atat de saraci imcat nu-si
pot permite sa plaeasca parcarea.
Din pacate tu nu esti doar sarac, ci si prost. Nu ca nu ar mai fi si alti prosti (tara e plina de ei), insa tu esti ingrozitor de prost, iar viziunea ta legata de cum ar trebui sa se parcheze e de-a dreptul ciobaneasca !
Tavi
30 mar 12:25
+0
VOTURI
-0
Blocurile civilizate au parcari adiacente supraterane sau parcari subterane. Atentie, vorbim de terenuri proprietate privata pe care dezvoltatorii au creat locuri de parcare pt. a deservi apartamentele pe care le-au contruit. Cand vorbim insa de parcari pe trotuare, vorbim de domeniul public, iar statul nu ar trebui sa-l sacrifice pentru a marca locuri de parcare pentru tarani de genul celui supranumit "Boul site-ului".
Apropos, mai Cris, semneaza comentariile cu numele tau corect, adica "boul site-ului", asta e apelativul sub care te cunoastre lumea !
Regii Parcarilor
30 mar 10:00
+0
VOTURI
-0
Se construiesc parcari pe trotuare. Se construiesc parcari pe trecerile de pietoni. Va fi bine!!!
Ioana
30 mar 09:07
+0
VOTURI
-0
Boul site-ului loveste din nou ! Cris, tarane, tot sarac esti ? Ai bagat toti banii castigati cu greu ( muncind ca un sclav ) intr-o rabla si acum nu mai ai banimsa platesti parcarea ! Te lupti ca un bou disperat si hamesit sa sustii ideea tampita a crearii unor parcari gratuite. Boule, capitalismul nu e pentru milogi !
Cris
29 mar 21:47
+0
VOTURI
-0
@Adi

Pietonii e la munca, zi lumina, n-au timp sa mearga pe trotuare. Acestea ar trebui desfiintate, transformate in parcari. Cand nu e masini deloc sa poata trece lumea pe acolo... iar cand e masini, prin alta parte.
Fox
29 mar 20:34
+0
VOTURI
-0
Articol scris de începători:
Când folosești prezentul "se construiesc" ar fi bine sa ne și spui unde se lucrează ACUM!! Nu ce proiecte au pe hârtie unii

Când spui București poate e bine sa te duci înainte la Școală sa vezi că sunt mai multe​ sectoare in oraș

Și pot continua cu multe altele dar sunteți prea incompetenți că să mă mai obosesc cu voi
Gabriel
29 mar 19:45
+0
VOTURI
-0
Titlul articolului spune de parcari in Bucuresti.De când capitala e impartita in sectorul 4?
Adi
29 mar 19:02
+0
VOTURI
-0
Nicaieri in lume nu se taie din trotuare ca sa faca parcari. Mai degraba se taie din sosele ca sa largeasca trotuarele. Oricum, Romania nu tine pasul cu lumea civilizata. Chestia cu "2 metri" pentru pietoni e o tampenie pur romaneasca, nicaieri intalnita. Solutia trebuie sa fie ca in tarile civilizate: ori ai bani sa-ti iei o casa cu parcare, ori nu-ti iei masina pentru ca statul nu e obligat sa-ti asigure locuri de parcare si vei avea probleme. Bucurestiul are mai multe locuri de parcare la trotuare decat orice capitala europeana. S-au obisnuit taranoii fara bani sa parcheze gratis. Impune o taxa de parcare la trotuar (ca la Brasov) cu aparate cu fisa sau cu sms sau alte sisteme de taxare si va disparea cererea de locuri de parcare !
Timeout
29 mar 17:09
+0
VOTURI
-0
Domnule Baluta, ce veti face cu camioanele care parcate pe timpul noptii pe arterele din sectorul 4 ??

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE