LOCURI în care se mai poate FUMA din 16 martie, când legea intră în vigoarePe lângă baruri și restaurante, fumatul va fi interzis și în taxiuri, stații de autobuz acoperite sau în curtea spitalului, din 16 martie. Jurnaliștii Republica.ro au întrebat Ministerul Sănătății unde va fi permis, respectiv interzis, fumatul, din 16 martie.  

Locurile in care NU se va mai putea fuma, din 16 martie. LISTA
Locurile în care NU se va mai putea fuma, din 16 martie. LISTA
Foto: breathelifehealingcenters.com

Răspunsurile primite:

1. În stațiile de autobuz (cele acoperite și cu 2 „pereți") – NU este permis fumatul

2. Pe stadioane – NU este permis

3. În fața restaurantului, pe terasă - Dacă se amenajează loc de fumat, fără să fie acoperit și cu minimum doi pereți - DA

4. În mașinile personale, dacă sunt și copii minori - DA, din punct de vedere legal. NU, „din punct de vedere moral", spun autoritățile.

5. În parc - DA, în apropierea locului de joacă al copiilor - NU

6. La un concert în Piața Constituției - dacă este spațiu deschis și nu există compartimentări, în locuri special amenajate - DA

7. În taxi - NU

8. În curtea spitalului - NU

9. Pe plajă la mare - Dacă este loc de joacă - NU. Dacă este plajă deschisă - DA

10. Dacă vecinul fumează pe balconul lui, poate fi reclamat? NU. Locuința personală nu este loc public. Dacă desfășoară activitate economică pe balcon, atunci este loc de muncă închis și nu se fumează. Reclamația se poate face la Poliție.

11. În restaurante nu se va mai fuma deloc sau vor putea fi amenajate spații speciale? - Doar în spații care nu încalcă dispozițiile legale ( 2 pereti și un acoperiș). Practic, nicăieri în restaurant nu se va mai putea fuma, pentru că, în plus, este și loc de muncă

12. Vor dispărea scrumierele din fața marilor magazine? Dispar scrumierele de la intrare la metrou? - NU. Dacă este în aer liber, și nu este încadrat de acoperiș și 2 pereți, se poate fuma.

13. Pe balcoanele clădirilor de birouri - (acoperite și cu minimum doi pereți) - NU va mai fi permis fumatul (după cum a declarat șeful ANPC)

Noua lege anti-fumat a fost publicată în Monitorul Oficial luni, 1 februarie și va intra în vigoare pe 16 martie.  Conform legii adoptate de Camera Deputaţilor, fumatul este interzis în "orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent". 

Etichete: fumat, lege fumat, locuri fumat

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE