LOGO BUCUREŞTI. A fost ales un nou CÂŞTIGĂTORLOGO BUCUREŞTI. A fost ales un nou CÂŞTIGĂTOR. În urma descalificării lucrării declarate inițial câștigătoare, juriul concursului organizat de Primăria Capitalei pentru realizarea unui logo reprezentativ al municipiului București a desemnat un nou învingător în persoana lui Alexandru Mihai Nenciu, a cărui propunere de logo era următoarea clasată în funcție de punctaj.

Logo Bucuresti
Logo Bucureşti

LOGO BUCUREŞTI. A fost ales un nou CÂŞTIGĂTOR. În prezentarea materialului propus spre jurizare, Alexandru Mihai Nenciu susține că a pornit de la ideea de a crea un logo care să condenseze, grafic și vizual, un cumul de valori Reprezentative pentru bucureșteni – istorice, culturale, sportive și economice.

Logo-ul creat de mine încearcă să spună o poveste, să reconstituie etapele unei istorii, prin reprezentarea simplificată a patru edificii-simbol ale Bucureștiului: Arcul de Triumf, Palatul CEC, Ateneul Român și Arena Națională. Logo-ul nu este altceva decât un vector de transmitere a identității colective", a adăugat autorul.

VEZI PREZENTAREA COMPLETĂ A LOGO-ULUI AICI

Pentru a se evita situații de genul celei întâlnite la primul logo declarat câștigător, organizatorii concursului au decis, de comun acord cu membrii juriului, ca înmânarea propriu-zisă a premiului și semnarea contractului de cesiune a drepturilor de autor să aibă loc în termen de 7 (șapte) zile de la comunicarea publică a deciziei. Câștigătorul va fi validat doar dacă în
acest interval, în care lucrarea va fi expusă public pe site-ul Primăriei Municipiului București și pe pagina de Facebook, nu apar sesizări pertinente privind un eventual plagiat sau similitudine cu un alt logo existent.

LOGO BUCUREŞTI. A fost ales un nou CÂŞTIGĂTOR. În cazul în care decizia rămâne definitivă, acest lucru va fi comunicat public pe data de 12.05.2017, moment în care vor fi publicate în mediul online toate lucrările participante la concurs. În funcție de aprecierea pe care o vor primi din partea publicului, unele dintre acestea vor primi premii simbolice pentru popularitate, iar autorii vor fi incluși într-o bază de date pentru a fi solicitați pentru lucrări viitoare de grafică de către instituțiile subordonate ale Primăriei Capitalei.

Primarul General Gabriela Firea: „Chiar dacă se naște mai greu, un logo al orașului este necesar, ca element de identitate, atât pentru locuitorii săi cât și pentru cei care îl vizitează. Trebuie să intrăm în rândul lumii civilizate și în acest domeniu, ceea ce nu afectează în niciun fel prioritățile administrației, respectiv sănătatea, învățământul, infrastructura, mediul. Le mulțumesc tuturor celor care au participat la acest concurs și am convingerea că pe viitor ne vom putea folosi de creativitatea lor în beneficiul bucureștenilor".

LOGO BUCUREŞTI. A fost ales un nou CÂŞTIGĂTOR. Dintr-un total de 230 de înscrieri au fost validate 204, care au fost punctate de juriu în funcție de 5 criterii: relevanța pentru tema concursului; design atractiv; originalitate (îmbinarea elementelor care îmbină tradiția istorica a Bucureștiului cu tendințele actuale); funcționalitate (vizibilitate si lizibilitate, să fie ușor recognoscibil, să poată fi imprimat și pe suprafețe mici fără să se piardă detalii esențiale); adaptabilitate (să permită declinarea ulterioara a unor branduri sectoriale). În perioada imediat următoare vor fi făcute publice toate lucrările care s-au încadrat cu succes, fie și parțial, în tema concursului.

LOGO BUCUREŞTI. A fost ales un nou CÂŞTIGĂTOR. Alături de Primarul General, din juriu au făcut parte: Prof. Mircia Dumitrescu, membru corespondent al Academiei Romane, secția de Arte, Arhitectura si Audiovizual; Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului București; Anca Boeriu, lector la departamentul Grafica al UNARTE; Dr.Vladimir Nicula, lector la Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu; Ioana Ciocan, Vicepreședinte Uniunea Artiștilor Plastici; Dochița Zenoveiov, brand innovator, „INOVEO"; Bogdan Naumovici, managing partner „23 Communication Ideas"; Corina Vințan, managing partner „Links Associates"; Mirel Palada, sociolog.

Etichete: concurs logo, concurs logo bucuresti, logo, logo bucuresti

0/5 COMENTARII
Cris
06 May 07:13
+0
VOTURI
-0
Gaby Firea ar face bine sa se ocupe de aglomeratia de la metrou si sa le mai lase naibyy de cacatyuri frivole si de lucruri marunte, platite cu sumen nerusinat de mari de la bugetul Capitalei.
geo
06 May 02:39
+0
VOTURI
-0
Al doilea Logo Bucuresti , ales de Comisie, e plagiat si inexact

Toate elementele introduse in logo sunt cel putin discutabile.

Argumente:

1. Elementele curbe ale literei B seamana izbitor cu acel logo BOLOGNA.
Ceea ce mi se pare , din nou, un fapt revoltator. Gravisim. In conditii oneste acest element era catalogat plagiere.
2. Elementele componente din interiorul literei B ce se pretind a fi edificii importante ale Bucurestiului
nu au nimic in comun cu cele autentice ale Bucurestiului.
De exemplu Arcul de triumf , pe langa faptul ca elementele cerc nu sunt aranjate la fel
ca pe Arc , datorita micsorarii pe inaltime seamana cu Poarta Sarutului din celebrul ansamblu de la TARGU JIU.
Nu cred se doreste ca un Monument brancusian ales de insusi Brancusi sa reprezinte Tg Jiu
sa fie reprezentativ pentru alt oras , fie el Capitala. Ar fi un nonsesn si o minciuna grosolana.
3. Elementele care se pretinde ca formeaza cladirea CEC nu sunt dispuse la fel in Cladirea CEC. (vezi Figura 1)
Iar Cecul nu e cea mai reprezentativa cladire a Bucurestiului.
Ar fi Universitatea, biserica Sf Anton, Palatul Regal, Hanu lui Manuc , si, nu in ultimul rand Palatul Parlamentului , care desi este un monument discutabil estetic,
prin efectul vizual care il degaja este un element foarte atractiv pentru turisti. Se gasea o metoda de a introduce discret acest element.
Orice bucurestean stie acest lucru.
4. Ateneul are coloane stil ionic antic, formand un templu antic al artelor. Asa s-a gandit de catre arhitectul lui.
Pe cand designerul a folosit niste arce rotunde element al arte romane antice, dand un cu totul alt sens Atheneului Roman. Sa zicem ca este stilizat.
Dat golurile formate de arce sunt altfel dispuse . Se formeaza 5 goluri si bineinteles ca se centreaza altfel. Inexactitate grava.
5. Stadionul Arena din Bucuresti nu are pista de atletism , este exclusiv de fotbal. Deci este inexact stilizat .
Avem d
rol
05 May 20:54
+0
VOTURI
-0
inutil, nesugestiv, bani aruncati aiurea
POSTELNICU
05 May 14:22
+0
VOTURI
-0
http://stops-caleidoscop.blogspot.ro/2017/05/doamna-firea-nu-raspunde-doresc-sa.html RESPINS !
Fox
05 May 14:10
+0
VOTURI
-0
Superb! E tot ce poate Firea! Sa faca lucruri inutile si fara valoare. Cat despre design.... no comment. Un copil de 5 ani desena la fel! Un logo ar trebui sa fie usor de desenat, de reprodus si de recunoscut. Ca exemplu cel plagiat dinainte era mai ok. Dar noi nu suntem in stare sa facem ceva frumos singuri!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h