EURO 2020: Reconstruirea celor patru stadioane din Bucureşti va costa 105 MILIOANE de EUROLogo-ul orașului gazdă București, pentru turneul final al EURO 2020, a fost lansat, sâmbătă, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Arena Națională, în organizarea Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), a Federației Române de Fotbal (FRF) și a Primăriei Municipiului București. Reconstruirea stadioanelor Ghencea, Ştefan cel Mare, Arcul de Triumf şi Giuleşti (care vor fi folosite pentru antrenament) va costa peste 105 milioane de euro, aşa cum a anunţat Manuela Pătrăşcoiu, directorul naţional al Companiei de Investiţii.

Campionatul European de fotbal EURO 2020 va marca aniversarea a 60 de ani de la debutul competiției și pentru a sărbători aceasta ediție istorică a fost ales un format inedit. Astfel, România, alături de alte 12 țari, va fi co-organizatoare a Campionatului European din 2020 și va găzdui la București, pe Arena Națională, patru partide, trei din grupe și una din optimi.

Odată cu lansarea logo-ului orașului gazda București, a fost expus pentru publicul larg, în fața Arenei Naționale, totemul EURO 2020, reprezentând o structura 3D al cărei element central este Cupa Henri Delaunay stilizată și înconjurată de siluetele suporterilor de pretutindeni care celebrează bucuria fotbalului. Elementul de legătura este reprezentat de poduri care conectează orașele gazda. Pentru București a fost ales Podul Basarab.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a deschis festivitatea și a dat asigurări că proiectele legate de infrastructură asumate de municipalitate vor fi realizate.

''Va asigur că proiectele asumate de Municipalitate vor fi finalizate. Mă refer la modernizările de infrastructură care intra în responsabilitatea PMB, reabilitarea străzilor, modernizarea arterelor cu linii de tramvai din zona adiacenta Arenei Naționale, realizarea de parcări. Sunt proiecte de anvergura, esențiale pentru buna desfășurare a competițiilor, dar de care bucureștenii vor beneficia în continuare. Și pentru fiecare dintre acestea deja au fost făcuți pași concreți, așa cum am promis. Capitala României va fi pregătită. Sunt mândra ca Bucureștiul se află printre orașele care participă la aceasta mare sărbătoare a fotbalului, EURO 2020'', a spus Firea.

"E o onoare şi bucurie să fiu parte a lansării logo-ului. Vom implementa toate măsurile şi rigorile cerute de UEFA. Vreau să aveţi întreaga garanţie funcţională şi administrativă în acest sens. Am reuşit să votăm, la iniţiativa mea, planul urbanistic zonal pentru magistrala M6 care face legătură între aeroport şi Gara de Nord, unde dintre condiţiile puse. Sunt gata toate documentele pentru finanţarea europeană, pentru ca aceste investiţii, care sunt în sarcina Ministerului Transporturilor, să fie îndeplinite cu sprijinul Primăriei Capitalei. Această magistrală va avea 14 kilometri, 12 staţii şi va determina ca drumul dintre gară şi aeroport să dureze doar 25 de minute. Pentru a asigura un transport public eficient, suntem în procedură de licitaţie pentru achiziţionarea a 500 de autobuze noi, parcul auto va fi 30 la sută ecologic, va fi unul nou şi modern", a adăugat Firea.

Primarul general a mai spus că este necesară construirea unei Săli Polivalente la Bucureşti, iar pentru Euro-2020 a decis reabilitarea unor străzi şi modernizarea Centrului Vechi.

"Cunoaştem necesitatea construirii unei Săli Polivalente, ne dorim de mulţi ani o sală la nivel european şi în scurt timp vom da contractul de achiziţii şi va începe execuţia. Mai sunt şi alte măsuri administrative pe care le-am luat, referitoare la reabilitarea unor străzi şi modernizarea Centrului Vechi, acolo unde, după meciuri, se vor afla cei mai mulţi turişti. Acolo vor avea loc activităţi artistice şi culturale", a conchis aceasta.

În urmă cu două săptămâni, ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, afirmase că este posibil ca magistrala 6 de metrou, între Capitală şi aeroportul Henri Coandă, să fie gata în 2020, an în care Bucureştiul va găzdui patru meciuri la Campionatul European de Fotbal, însă termenul asumat oficial pentru tronsonul de metrou rămâne 2021.

În continuare, Răzvan Burleanu, președintele FRF, a declarat: ''Pentru București și pentru România, proiectul EURO 2020 are o valoare aproape imposibil de cuantificat la dimensiunile ei reale. Pentru că nu vorbim doar de un turneu, de meciuri punctuale, de evenimente organizate, ci de reacții și implicații pe termen mediu și lung. Lucrăm în permanență pentru un succes organizatoric sportiv, dacă ne referim la cele patru partide pe care le vom găzdui. După încheierea competiției fotbalistice, toate lucrările de infrastructură realizate vor servi la dezvoltarea durabilă a societății noastre, succesul evenimentului va contribui la creșterea atractivității Bucureștiului și României, iar copiii vor redescoperi mai ușor cât de important este să crești prin sport și prin valorile lui''.

Fostul atacant Davor Suker, președinte al federației croate de fotbal, reprezentant al UEFA, a arătat: ''Cu 13 orașe care vor găzdui meciurile, vom oferi o oportunitate minunată fanilor de a savura experiența EURO direct acasă la ei. Inclusiv în București, un oraș vibrant, bogat în tradiții și istorie, cu un mix fascinant de vechi și nou. În patru ani de acum înainte vom fi martorii unui spectacol de neuitat, al celui mai bun fotbal pe care îl pot oferi echipele naționale ale Europei''.

Manuela Irina Pătrășcoiu, director general la SC Compania Națională de Investiții, a menționat la rândul său: ''În parteneriat cu Federația Română de Fotbal și respectând standardele UEFA, compania noastră va realiza patru arene care totalizează peste 70.000 de locuri pentru toți fanii sportului: 8.000 de locuri la stadionul Arcul de Triumf, 18.400 de locuri la stadionul Giulești, 20.000 de locuri la stadionul Dinamo și 30.000 de locuri la stadionul Steaua. Finanțarea este asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și estimăm un cost de aproximativ 1.500 de euro pentru fiecare loc din tribună. Guvernul României a declarat deja EURO 2020 drept proiect de interes național''.

La finalul festivității, Davor Suker a oferit două medalii din partea UEFA pentru Gabriela Firea și Răzvan Burleanu.

Prin intermediul a două filme scurte au fost prezentate istoria de 60 de ani a competiției europene, precum și noul logo care va fi însemnul EURO 2020, pentru România.

La ceremonie au fost prezenți reprezentanți ai FRF, UEFA, germanul Christoph Daum, selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Narcisa Lecușanu, secretar de stat al Ministerului Tineretului și Sportului, fosta atletă Gabriela Szabo, candidată la funcția de președinte al COSR, președinți de federații sportive, directori de cluburi de fotbal, numeroși jurnaliști.

 

 

Etichete: EURO 2020, euro 2020 bucuresti, logo bucuresti, logo euro 2020 bucuresti

0/2 COMENTARII
vlad
16 oct 08:40
+0
VOTURI
-0
Da, intotdeauna intreaba omul de refugii si rade lumea de el, dar cand vine vorba de Basarabia are perfecta dreptae!! Sunt niste refugii de jumatate de metru, nici vorba sa stai pe ele. Oamenii stau pe trotuar si cand opreste tramvaiul se roaga de masini sa opreasca. Asta in timp ce sunt si masini parcate pe strada.... desi sunt o caruta de locuri de parcare vis a vis.

Basarabia este o rusine!! Super neingrijirit, la fel ca toata zona parcului National.
vvvds
15 oct 14:43
+0
VOTURI
-0
Când va scăpa concret Bulevardul Basarabia de pericolele astea de refugii înguste lipsite de balustrade de protecție????

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE