Loteria Română și-a schimbat "stăpânul". Decizia încalcă legislația europeanăMiercuri a intrat vigoare Ordonanța de Urgență prin care Loteria Română a fost transferată de la Ministerul de Finanțe la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, oficiu care este coordonat direct de Victor Ponta. Ordonanța încalcă recomandările Comisiei Europene.

Loteria Romana si-a schimbat "stapanul". Decizia incalca legislatia europeana
Loteria Română și-a schimbat "stăpânul". Decizia încalcă legislația europeană

Guvernul României a aprobat o Ordonanță de Urgență prin care Compania Națională “Loteria Română” va fi transferată de la Ministerul Finanțelor la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, oficiu care este coordonat direct de Victor Ponta. Asta deși Ministerul Finantelor ar fi atras atentia ca actul normativ nu corespunde recomandarii Comisiei Europene. 

Guvernul a motivat această mutare prin scăderile veniturilor Loteriei, însă Ministerul Finanțelor a atras atenția că veniturile au scăzut din cauza contractului cu Novomatic pentru videoloteria, încheiat în octombrie 2013, în urma unei susțineri puternice din partea lui Victor Ponta. Tot Ministerul Finanțelor a atras atenția că actul normativ prin care se realizează transferul nu corespunde cu recomandările CE, scrie Hotnews.ro.

Potrivit surselor citate, recomandarea Comisiei Europene din 14 iulie 2014 privind jocurile de noroc a fost “crearea de autorități independente” de reglementare în domeniul jocurilor de noroc, inclusiv a jocurilor loteristice. Ministerul Finanțelor ar fi atras atenția că textul ordonanței nu corespunde cu recomandarea, în condițiile în care un jucător de pe piața jocurilor de noroc este transferat chiar la reglementator. Mai mult, Oficiul va prelua Loteria Română cu tot cu partenerii săi.

Una dintre motivațiile transferului, menționate în Ordonanța de urgență, este o “mai bună funcționare” a Loteriei Române, cu “luarea în considerare a scăderii constante și semnificative a cifrei de afaceri”.

Ministerul Finanțelor ar fi arătat că cifra de afaceri a înregistrat o scădere, în 2014, din cauza schimbării contractului de exploatare a jocurilor de tip videoloterie. În 2013, Loteria a schimbat contractul de credit- furnizor pentru videoloterie pe care îl avea de 10 ani cu grecii de la Intralot, Intracom și Lotrom, cu unul de asociere în participație pe o perioadă de 15 ani cu firma Novo VLTech Solutions, care aparține grupului austriac Novomatic.

 

Etichete: Loteria Română, ministerul finantelor, Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE