Lotul 2 al autostrăzii Timişoara-Lugoj, DESCHIS CIRCULAŢIEI în cel mult zece zileLucrările la lotul 2 al autostrăzii Timişoara-Lugoj sunt finalizate în proporţie de 99%, tronsonul de autostradă urmând să fie deschis circulaţiei în cel mult zece zile. Pentru prima dată, lucrările la o autostradă sunt gata cu șapte luni mai devreme decât termenul prevăzut în contract. 

Lotul 2 al autostrazii Timisoara-Lugoj, DESCHIS CIRCULATIEI in cel mult zece zile (Foto opiniatimisoarei.ro)
Lotul 2 al autostrăzii Timişoara-Lugoj, DESCHIS CIRCULAŢIEI în cel mult zece zile (Foto opiniatimisoarei.ro)

Tronsonul 2 al autostrăzii Timişoara - Lugoj are o lungime de 25,6 kilometri, a costat 423 de milioane de lei, iar construcţia a început în urmă cu doi ani.

„Marcajul, din câte mi-au spus domnii de la firmă, mai trebuie făcut pe 30 de km desfăşurat, adică pe ambele sensuri. Din păcate asta nu e nici sub controlul dânşilor şi nici de mine ,pentru că ţine de vreme. Avem şi un termen relativ la data când va apărea soarele. Dânşii au spus 7 zile, eu spun 10 zile. Dacă avem 10 zile uscate am putea semna recepţia pentru zona de rulare", a spus Dan Costescu, ministrul Transporturilor, citat de digi24.ro. 

Acest tronson al autostrăzii are 25 de kilometri, este situat între localităţile Izvin şi Şanovita, din judeţul Timiş, are nouă poduri, 12 pasaje, un nod rutier în dreptul localităţii Topolovăţu Mare, două spaţii de servicii şi două parcări de scurtă durată.

Costul lucrărilor la tronsonul al doilea al Autostrăzii Timişoara - Lugoj a fost de 423.356.307,32 lei (fără TVA), din care 85% din Fondul de Coeziune (POS-T), iar 15% de la bugetul de stat.

Perioada de garanţie oferită de constructorul italian este de patru ani.

"Acest lot de autostradă, aşa cum arată acum, este recepţionabil. Din maşină arată bine. Ne bucurăm dacă vom reuşi să îl deschidem circulaţiei cu şapte luni mai devreme, putem spune", a declarat ministrul.

Autostrada Timişoara - Lugoj are o lungime totală de 35 kilometri, lotul I fiind dat în folosinţă în anul 2012.

Etichete: costescu, deschidere circulatie, Lotul 2 al autostrăzii Timişoara-Lugoj

0/1 COMENTARII
SIBNET
12 dec 09:37
+0
VOTURI
-0
Selectam colaboratori pentru activitate la domiciliu. Se poate lucra si part-time. Sunt necesare cunostinte minime de navigare pe internet, lucru cu fisiere pdf si word si minim studii medii. Numai dupa ce te hotarasti cu cea mai mare seriozitate, cere-ne detalii la adresa de email: sibnet@usa.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE