Domo şi Flanco se pregătesc pentru o tranzacţieRetailerii electroIT Domo şi Flanco, companiile care ocupă locul doi şi, respectiv locul trei, în piaţa de profil, se află în negocieri pentru crearea unui jucător cu afaceri de peste 250 milioane euro, aproape cât liderul pieţei, Altex.

Lovitura pentru Altex: Domo si Flanco se pregatesc pentru o tranzactie
Lovitură pentru Altex: Domo şi Flanco se pregătesc pentru o tranzacţie
Foto: Grup RC

„O tranzacţie ar fi normală având în vedere numărul mare de jucători şi numărul prea mare de ma­gazine. Eu sunt deschis către o tranzacţie", a declarat, pentru ZF, Iulian Stanciu, proprietarul magazinelor Flanco şi acţionar al eMag, cel mai mare jucător din co­merţul electronic românesc.

Miliardarul bulgar Tzvetan Vassilev, care con­trolează indirect Domo, dar şi un lanţ de magazine de electroIT în Bulgaria, ar fi interesat de preluarea unui competitor din piaţa din România şi de crearea unui jucător suficient de mare cât să reziste şi să se bată de la egal la egal cu liderul Altex, potrivit unor surse din piaţă.

Iulian Stanciu, întrebat de ZF dacă tranzacţia pe care o consideră oportu­nă se re­feră la vânzarea Flan­co către Domo, a răs­puns „mai degrabă la pre­lua­rea Domo", dar nu a oferit mai multe detalii.

Potrivit informaţiilor ZF, cei doi jucători au mai purtat dis­cu­ţii în urmă cu un an, imediat după intrarea Dom­tech în ac­ţio­nariatul Domo, însă acestea nu s-au concretizat. La momentul acela Flanco a pus pe masă o ofertă pentru Domo.

Un acord între Domo şi Flanco ar crea un jucător de talia Altex, care ar putea totodată să obţină condiţii mai bune de la furnizori. Altex a obţinut în 2012 - ultimul an pen­tru care există date pu­blice - afa­ceri de 254 milioane euro. Domo a obţinut în ace­laşi an 126 milioane euro, iar Flanco 137 milioane euro. Domo are în prezent circa 100 de ma­ga­zi­ne, iar Flanco aproximativ 80.

„Având în vedere rezul­tatele financiare ale celor doi jucători (Domo şi Flanco, n.red.), fiecare cu o cifră de afaceri cât jumătate din cea a Altex-Media Galaxy, o fuziune este mai degrabă sănătoasă, urmând a crea un competitor real pentru Altex", spune Dan Ostahie, proprietarul celui mai mare jucător din piaţa de electroIT.

Şi furnizorii celor două companii spun că o astfel de mutare ar fi benefică pe o piaţă mică şi fragilă. În prezent piaţa locală de electroIT, evaluată la 1,7 miliarde de euro, este controlată de trei jucători specializaţi - Altex, Flanco şi Domo - cu afaceri cumulate de circa jumătate de miliard de euro.

Etichete: Altex, Domo, Flanco, tranzacţie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h