Ostaticii eliberați la Roubaix, un infractor ucisORA 00.05 Cei trei ostatici, reținuți de la ora 18.00 GMT de indivizi înarmați veniți să le jefuiască locuința din Roubaix (nordul Franței), au fost eliberați, iar unul dintre infractori a fost ucis în cursul intervenției forțelor de ordine, au informat marți seară autoritățile locale, potrivit AFP.

O luare de ostatici a avut loc marţi seară, într-o clădire din Roubaix, într-un oraș francez aflat la granița cu Belgia.

LUARE DE OSTATICI intr-o cladire dintr-un oras francez de la granita cu Belgia
LUARE DE OSTATICI într-o clădire dintr-un oraş francez de la graniţa cu Belgia


În jurul orei 21.30 GMT, poliția a anunțat încheierea operațiunii și arestarea mai multor agresori. La rândul său, procurorul a informat că unul dintre infractori și-a pierdut viața în cursul operațiunilor.

Surse din cadrul poliției și primăriei anunțaseră mai devreme că doi sau trei indivizi "puternic înarmați" s-au ascuns într-o casă unde se aflau mai multe persoane pe care au încercat să le jefuiască.

UPDATE: Surse din rândul forțelor de ordine au afirmat că două sau trei persoane s-au refugiat într-o locuință aparținând unui cuplu pe care se pregăteau să o jefuiască.

La sosirea brigăzii de luptă împotriva criminalității au avut loc schimburi de focuri, poliția fiind alertată în legătură cu această spargere, indivizii înarmați luând ostatici persoanele care se aflau în casă.

Primăria din Roubaix a făcut cunoscut că este vorba despre un "jaf", scrie Agerpres.

La rândul ei, poliția a afirmat că, pentru moment, nu poate fi stabilită o legătură cu atentatele comise la 13 noiembrie la Paris.

Mai mulți indivizi înarmați au luat ostatici marți seară la Roubaix, în nordul Franței, unde forțele de ordine au fost desfășurate în număr mare după un schimb de focuri, a informat o sursă din cadrul poliției, citată de cotidianul Le Figaro.

"O intervenție este în curs ca urmare a luării mai multor ostatici. Au fost schimburi de focuri, iar cartierul este înconjurat", a declarat sursa respectivă. "Un director de bancă și apropiați ai săi au fost luați ostatici", potrivit aceleiași surse.

Luarea de ostatici a avut loc într-o clădire din Roubaix, un oraș francez aflat la granița cu Belgia. Potrivit unor martori citați de Reuters s-ar fi auzit mai multe împușcături, în urma cărora mai mulți polițiști ar fi fost răniți.

Potrivit France2, care citează o declarație a adjunctului securității din cadrul primăriei Roubaix, o unitate a forțelor speciale franceze se deplasează urgent la fața locului. Aceeași sursă notează că luarea de ostatici ar putea fi rezultatul unei tentative de jaf eșuate, informează Digi24.

Jurnaliștii de la LeFigaro, care citează surse din Poliție, scriu că este vorba despre o „acțiune în curs a forțelor de ordine". „Un director de bancă și apropiații săi au fost luați ostatici", adaugă sursa citată.

Comisariatul de poliție din Roubaix și forțele de ordine din zonă au confirmat că este vorba despre o operațiune de anvergură.

Etichete: luare de ostatici, luare de ostatici franta, ostatici

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE