Luaţi răcoritoare de la fastfood? Cuburile de gheaţă au mai multe bacterii decât apa din toaletăApa din cuburile de gheaţă din băuturile de la fastfood conţine mai multe bacterii decât apa din toaletă, susţin cercetători. În şase unităţi fastfood din zece, printre care KFC, McDonald's, Burger King, apa din cuburile de gheaţă a fost mai bogată în bacterii decât cea de la toaletă.

Luati racoritoare de la fastfood? Cuburile de gheata au mai multe bacterii decat apa din toaleta
Luaţi răcoritoare de la fastfood? Cuburile de gheaţă au mai multe bacterii decât apa din toaletă

Oamenii de ştiinţă de la laboratorul care a tras această concluzie au analizat cuburi de gheaţă din unităţi KFC, McDonald's, Burger King, Nando's, Pizza Hut, WagaMama. Rezultatele le-au dat de gândit nu numai lor, ci şi consumatorilor. Cuburile de gheaţă de la Nando's, de exemplu, conţineau 2.100 micro-organisme pe milimetru de apă îngheţată, faţă de 1.300 în apa de la toaletă. Şi la McDonald's cuburile de gheaţă aveau mai multe bacterii (1.400) decât apa de la toaletă (260). Cel mai mare număr de bacterii a fost găsit în cuburile de gheaţă de la Pizza Express (3.200), scrie The Daily Mail, citat de Agerpres.

Vestea bună pentru consumatori este că acest lucru nu reprezintă un pericol real pentru sănătatea consumatorilor. Totuşi, aceste cifre ar fi suficiente pentru închiderea unor unităţi din motive sanitare, scrie The Daily Mail.

Cercetătorii consideră că numărul mare al bacteriilor din cuburile de gheaţă se datorează lipsei de igienă - fie aparatele de cuburi nu sunt curăţate în mod regulat, fie salariaţii nu sunt destul de curaţi pe mâini când pregătesc cuburile.

Sursa: realitatea.net

Etichete: burger king, fast food, kfc, mc donald's

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h