Lucian Bălan, fost jucător la Steaua, S-A SINUCISLumea fotbalului este în doliu, după ce Lucian Bălan, fostul mare jucător al Stelei, s-a sinucis în această după-amiază. Fost câştigător al Cupei Campionilor cu echipa din Ghencea în 1986, Bălan a suferit un accident vascular cerebral.

Lucian Balan, fost jucator la Steaua, S-A SINUCIS (Foto prosport.ro)
Lucian Bălan, fost jucător la Steaua, S-A SINUCIS (Foto prosport.ro)

Potrivit Gazetei Sporturilor, fostul mare jucător a murit după o intoxicaţie voluntară cu medicamente. El a lăsat un bilet de adio în garsoniera din Baia Mare, găsit de fiul acestuia. Sosit la tatăl său, acesta a fost cel care a chemat ambulanţa, dar medicii nu au mai putut să îl salveze. Decesul a fost constatat la 18:15.

Bălan a mai avut o tentativă similară, în urmă cu 5 ani. "A fost o cădere psihică ca urmare a comportamentului mai mult decât inuman al celor de la Steaua", îşi justifica fostul fotbalist de 56 de ani, la momentul respectiv, alegerea, conform digisport.ro

Clubul Steaua a emis un comunicat:

"Fotbal Club Steaua Bucureşti îşi exprimă durerea la auzul veştii că legendarul Lucian Balan a părăsit această lume la vârsta de 56 de ani. Fostul câştigator al Cupei Campionilor Europeni şi Super Cupei Europei cu Steaua a decis să-si pună capăt zilelor la aproximativ o luna după ce-ăi pierduse mama. Clubul nostru îi urează celui care ne-a părăsit pentru totdeauna să înscrie cât mai multe goluri în meciurile pe care le va disputa în ceruri alături de alte legende ale Stelei care ne-au părăsit de-a lungul anilor!".

"Merita şi el o casă, măcar o garsonieră. Realizăm că trebuia să ajutăm aceşti oameni abia după ce nu mai sunt", a spus preşedintele de imagine al Stelei, Helmuth Duckadam, citat de realitatea.net. 

Bălan a ajuns la Steaua de la Baia Mare, în 1985, şi un an mai târziu a câştigat Cupa Campionilor Europeni. În 1987 îşi trecea în cont şi Supercupa Europei, iar doi ani mai târziu ajungea în Belgia, la Beerschot. În 1991, renunţa la cariera de fotbalist şi se apuca de antrenorat. Trei ani mai târziu, renunţa şi la antrenorat şi începea declinul din viaţa lui, apucându-se de taximetrie, în Baia Mare.

După ce devine redactor la un post de radio, soţia divorţează de el (2008), după ce îl acuză că pierde banii la jocurile de noroc. În 2010, ajunge la Centrul de copii şi juniori al Stelei, dar este pus pe liber după aproximativ 60 de zile, fiind bănuit că vine la antrenamente sub influenţa băuturilor alcoolice.

Etichete: deces, lucian balan, sinucidere, Steaua

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h