Jurnalistul Lucian Gheorghiu a murit: A lucrat toată ziua de sâmbătă și a trimis ultimul său articolJurnalistul Lucian Gheorghiu, de la Cotidianul, s-a stins din viață duminică dimineața la vârsta de 61 de ani.

Jurnalistul Lucian Gheorghiu a murit
Jurnalistul Lucian Gheorghiu a murit

Duminică dimineață la prima oră, Lucian Gheorghiu a plecat să-l întâlnească pe Ion Rațiu. A lucrat toată ziua de sâmbătă și a trimis ultimul său articol (Peste un sfert de milion de candidați pentru 44 de mii de mandate). Era un articol de bază al zilei electorale. Utopia românească a politicii nu putea să înceapă fără mutarea sa de deschidere. Sâmbătă seara a mai scris un text despre noua regină de la Roland Garros. Dimineața la 7 a anunțat redactorul de serviciu că nu poate termina un alt articol și trimite la redacție baza de date pentru acesta. Și ne-a părăsit. Avea 61 de ani", scrie Cotidianul.ro.

Colegii din presă spun despre acesta că "a fost un ziarist de moda anilor 1990-2000. Și între ultimii din vechea generație care mai scrie cu credință, cu gândul la un ideal și la o cale de propășire a neamului".

Acestea sunt toate detaliile despre ultimele ore de jurnalist ale celui care a fost un simbol, o marcă, un steag al ziarului Cotidianul încă de la începuturile sale. Era de altfel singurul care mai lucra în redacție de la începutul începuturilor, de la primele numere. Atunci Ion Rațiu hotărâse să deschidă un ziar în stilul lumii libere. A fost întemeietorul său, mentorul și, în același timp, primul capăt de pod al unei democrații care începea să lege România de lumea largă", mai scrie publicaţia.

Etichete: cotidianul, jurnalist roman mort, Lucian Gheorghiu, Lucian Gheorghiu a murit, Lucian Gheorghiu a murit duminica

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE