Lucian Mîndruţă, despre cazul ELEVEI DISPĂRUTE:Se depun toate eforturile ca totul să fie muşamalizatIulia Ionescu, eleva eminentă de la Colegiul "Sf. Sava" din Capitală, care a dispărut miercuri, a fost găsită într-un tren în care a urcat la Suceava, venind la Bucureşti. Ea fusese la mănăstirile din Moldova. Cazul FETEI DISPĂRUTE a fost comntat pe blog de Lucian Mîndruţă, care a precizat că se fac toate eforturile ca fata să nu spună nimic şi totul să fie muşamalizat.

Lucian Mindruta, despre cazul ELEVEI DISPARUTE:Se depun toate eforturile ca totul sa fie musamalizat
Lucian Mîndruţă, despre cazul ELEVEI DISPĂRUTE:Se depun toate eforturile ca totul să fie muşamalizat
Foto: sursazilei.ro

Lucian Mîndruţă a comentat, pe blogul său, cazul adolescentei, ridicând o serie de întrebări, notează libertatea.ro.

"Povestea Iuliei Ionescu, plecata de la Bucuresti sa se calugareasca in Moldova suna romantic si adolescentin. Sa-l descoperi pe Dumnezeu, sa-i dedici viata, sa fii mireasa lui Hristos...

Suna bine, insa nu si legal. La 15 ani nu ai voie sa te casatoresti nici macar cu un barbat in carne si oase. La 15 ani nu ai discernamantul necesar pentru a-ti dedica viata cuiva. La 15 ani, singurii care te pot indruma sunt parintii tai. Nu confesorul si nici diriginta. Parintii", a scris cunoscutul jurnalist.
"Sa reluam faptele: fata a plecat din Bucuresti miercuri seara. A reaparut sambata, imbracata in calugarita, la Suceava.

La Suceava, exista informatii ca a fost dusa la tren de un calugar. Informatii initiale pe care cineva incearca acum sa le scoata de pe piata. Nu m-ar mira ca si seful de la CFR sa-si retraga declaratia. Pentru ca cineva in sutana sa iasa bine.

Si totusi, nu pot sa nu pun cateva intrebari: Unde a fost fata atatea zile? Miercuri noapte in tren, sa zicem. Dar totusi, unde a dormit joi? Vineri noapte? Unde? Pe strada? Nu cred, e frig in Moldova. La un hotel? Ar fi fost gasita. La vreun prieten? Nu are unul nici macar la Bucuresti.

Nu, parerea mea e ca a mers la sigur, la o manastire. Si ca acum se depun toate eforturile ca fata sa nu povesteasca nimic si totul sa fie musamalizat.

Eu nu cred ca autoritatile ecleziastice de la Bucuresti au vreo vina. Cred ca mai degraba discutam de o lipsa de sinceritate locala, din parte celor care au adapostit-o atatea zile. Oricum ar fi, undeva, la mijloc, e o minciuna. Tocmai de aceea ii incurajez pe colegii jurnalisti sa intrebe in continuare:

Ce s-a intamplat in acest timp? Are Patriarhia control complet asupra manastirilor sale? Joi aveam un comunicat ca Patriarhia incearca sa afle daca fata e la vreo manastire. A aflat? Au fost mintite autoritatile bisericii de la Bucuresti de catre calugarii care in acel moment (ipoteza mea) foarte probabil o adaposteau?

Dincolo de toate: e legal sa iei in custodie, intr-o manastire, un minor?

Nu, nu moral. Asta am stabilit deja: sa sculptezi cu cadelnita si mataniile in destinul fragil al unei fete naive nu e vreun semn de dragoste fata de Dumnezeu.

E doar un semn de iresponsabilitate fata de oameni.

Deci: e legal sa-mi tii copilul, fara sa-l pui sa sune acasa?", a adăugat el.

Etichete: eleva dispărută, iulia ionescu, Iulia Ionescu găsită, lucian mindruta

0/1 COMENTARII
gigi
17 feb 09:30
+0
VOTURI
-0
Exceptional de bine zis! Religie de fapt le impute mintea copiilor

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h