Lucrările de consolidare şi restaurare la Arcul de Triumf, APROAPE FINALIZATELucrările de consolidare, restaurare și conservare la Arcul de Triumf vor fi încheiate până pe 25 noiembrie, astfel încât să permită pregătirile pentru parada de Ziua Națională, a anunțat, luni, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care a vizitat șantierul acestui obiectiv.

Arcul de Triumf
Arcul de Triumf
Foto: adevarul.net

"Avem garanția din partea constructorului că lucrarea se va încheia maximum pe 25 noiembrie, astfel încât — așa cum am discutat cu reprezentanții Ministerului Apărării Naționale — cu trei zile înainte de defilare să se poată face pregătirile în această zonă. Nu mai este niciun motiv acum ca acest obiectiv să nu fie finalizat, pentru că am semnat și actele adiționale necesare, am făcut și toate plățile restante, am mediat conflictele care au apărut de-a lungul anilor între constructor, proiectant și consultant. Lucrarea este aproape de finalizare, toate finisajele se vor face în această perioadă și intenția este clară, aceea ca oricine să poată vizita Arcul de Triumf", a precizat edilul general.

În acest sens, Gabriela Firea a declarat că Administrația Străzilor va amenaja treceri pietonale și semafoare, astfel încât obiectivul să poată fi dat circuitului turistic. Ea a menționat că Arcul de Triumf a fost consolidat cu ajutorul finanțării europene oferite prin Programul Operațional Regional — axa Dezvoltare Durabilă și Promovarea Turismului. Din suma totală de 6,6 milioane de euro, doar 5 milioane s-au dovedit a fi eligibili, restul urmând să fi acoperit de municipalitate. În plus, Primăria Capitalei a plătit aproape un milion de euro pentru finalizarea acestor lucrări, ceea ce a dus costul total al lucrărilor la 7,6 milioane de euro.

Firea a declarat că, în urma consolidării, Arcul de Triumf va rezista la un cutremur de peste 8 grade. Izolatorii antiseismici au trebuit să fie omologați în Europa, iar procedeul a fost unul mai îndelungat, a menționat primarul general.

Alături de primarul general s-au aflat președintele Partidului Socialiștilor Europeni (PES), Serghei Stanishev, precum și primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Etichete: Arcul de Triumf, Gabriela Firea, lucrari Arcul de Triumf

0/2 COMENTARII
laurentiu
08 Nov 16:35
+0
VOTURI
-0
Treceri pietonale acolo?!?! De-abia astept sa vad .... Va fi circ gratis...
cititor
07 Nov 20:07
+0
VOTURI
-0
Fara parada militara la Arcul de Triumf. Luati istoria paradelor militare după 1918, sa vedeti de cate ori s-a defilat pe sub Arcul de Triumf. S-a introdus din 1990, nu stiu la ideea cui, si a ramas asa. Nu este corect fata de cei pentru care s-a ridicat acest monument. Mai stiti vreo tara in care se defileaza pe sub un Arc de Triumf???

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE